woensdag 26 september 2018

In het nieuwste ledentijdschrift Natura lees je over bijzondere waarnemingen en inspirerende voorbeelden van inventarisaties en beheer.
Natura is hét tijdschrift over veldbiologie in Nederland. In dit nummer een prachtig artikel over succesvolle samenwerking van KNNV vrijwilligers bij het behoud van vliegenorchissen in de Gronseledel in Limburg. En hoe in Leiden alternatieve woonruimte wordt gemaakt voor rivierdonderpadden. Deze padden werden in een gezonken oude kluis ontdekt bij het KNNV-project Vissenmonitoring.

Ook voor dit nummer ontvingen we weer een prachtige lezersfoto!

“Op jacht naar oranjetipjes wilde ik ‘teleurgesteld’ naar huis gaan, want geen oranjetipje te vinden. In het riet zag ik een donker beestje, dacht ik. Het bleek een larve van een libel te zijn. Daar ben ik dus eens voor gaan zitten. Het gehele proces duurde ruim 2½ uur, maar het is zo iets fascinerends, dat dat totaal geen moeite kostte. Heel bijzonder om te ervaren hoe de larve openbarstte en daar deze prachtige libel uit te voorschijn te zien komen Mijn dag was voor 200% geslaagd.”
Kaat Nobelen, Dorst

* Wil je ook jouw foto in Natura? Kijk hier voor de richtlijnen.

Wordt lid van de KNNV en ontvang Natura vier keer per jaar.