woensdag 22 februari 2017

De KNNV organiseert in 2017 twee cursussen ecologie, flora en fauna voor studenten. De cursussen zijn leerzaam, goedkoop en ontzettend leuk. De deskundige begeleiding leert je alles over insecten, planten, vogels en de natuur van Nederland.

Voor wie
De veldcursus is perfect voor iedereen die studeert en zijn/haar kennis wil vergroten. Dit kunnen studenten zijn van PABO, Bos- en Natuurbeheer, (Toegepaste) Biologie, et cetera. Voorkennis is niet nodig, we beginnen bij de basis. Heb je wel al enige basiskennis, dan is de cursusleiding deskundig genoeg om je toch een stuk verder te helpen.

Waarom deze cursus
- Goedkoop: 125 euro voor 3 nachten
- Relaxt: geen verplichte onderdelen of examens
- Leerzaam: allerlei experts en een uitgebreid programma
- Op maat: we houden rekening gehouden met je wensen
- Breed: alles is mogelijk. Insecten, vogels, planten, ecologie algemeen, etc.
- Opgedane kennis biedt meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Programma
Het programma kan aangepast worden afhankelijk van de wensen. We gaan voor beide cursusdata uit van het onderstaande programma. Voor elk dagdeel is er een keuze tussen twee onderwerpen. Daarnaast is er elke avond mogelijkheid voor het vangen van nachtvlinders of zoeken van vleermuizen met de batdetector. Verder is het elk gewenst moment mogelijk eigen invulling te geven aan de dag, door zelf een gebied in te gaan of een dagdeel te relaxen. Er is geen enkel onderdeel 'verplicht'.

  Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4
Ochtend   Ecologie Algemeen
Vogels

Algemeen
Vogels

Algemeen
Vogels
Middag Insecten
Planten
Waterfauna
Planten
Insecten
Planten
 

 

 

 


Data en lokatie

Er zijn twee cursusdata met dezelfde opzet. Uiteraard is het mogelijk beide cursussen mee te doen.

3 - 6 augustus: Drenthe
14 - 17 augustus: Veluwe (Velp)

De prijs is 125,- per persoon. Dit is inclusief eten e.d. Er zijn geen bijkomende kosten, behalve bij het huren van een fiets of voor een biertje.

De locaties zijn zo gekozen, dat er veel verschillende landschappen aanwezig zijn. Er wordt beide data overnacht in een simpel gebouwtje, waar uiteraard goed sanitair en andere nodige voorzieningen aanwezig zijn. Wel moet je een slaapmatje meenemen want er zijn geen bedden. Er is een keuken, waar we elke dag voor onszelf een lekkere maaltijd zullen koken. Hierbij kan je hulp gevraagd worden.

Contact en opgeven
Contact opnemen over de veldcursus in het algemeen, kan met:
Anne Krediet
0626693163
info@veldcursus.nl

Inschrijven kan op de website www.veldcursus.nl

 

Deel deze pagina