Datum:
vrijdag 8 mei 2020 16:00 tot zondag 10 mei 2020 15:00
Type activiteit:
Inventarisatie - vlinders insecten

Zoals elk jaar gebruikelijk organiseert de Landelijke Insecten Werkgroep ook in 2020 twee insectenweekeindes.

Van 8 tot en met 10 mei gaan we naar de accomodatie  'Klein Drenthe' in Holsloot in zuid-Drenthe'. Voor alle informatie zie verderop.
Van 28 tot en met 30 augustus naar accomodatie 'De Heidebloem' in Schaijk, Noord-Brabant.

In 2018 zijn we ook al in Holsloot geweest, zowel in mei als in augustus. Op YouTube staat een filmpje van TV Drenthe (programma Roeg) over ons bezoek aan het Bargerveen.

In het weekeinde van vrijdag 8 t/m zondag 10 mei 2020 houdt de Landelijke Insectenwerkgroep (LIW) van de KNNV haar voorjaarsweekeinde in groepsaccommodatie “Klein Drenthe” in Holsloot (http://groepsaccommodatiekleindrenthe.nl/).

In Holsloot en omgeving zijn veel interessante insectengebieden te vinden. Zowel droge gebieden als natte veengebieden, zoals Bargerveen, Mantingerzand, Nationaal Park Dwingelderveld, Boswachterij Emmen, Boswachterij Gees, Boswachterij Ruinen. Sleenerzand, Orvelte, Mantingerveld, de Klencke, de Stroeten, Dalerpeel, de Palms liggen op relatief korte afstand.

Voor iedere insectengroep zijn er wel mooie gebieden te vinden.

Vrijdagavond om 20.00 uur wordt het weekeinde geopend, met een lezing(en) en is er verder gelegenheid ervaringen uit te wisselen en/of kennis met elkaar te maken.

Op zaterdag en zondag worden omliggende gebieden bezocht. Gezien de ligging van het verblijf zullen zowel nattere als droge gebieden bezocht worden.

Op zaterdagavond kunnen de vangsten en foto’s van die dag gedetermineerd en bekeken worden.

Het weekeinde eindigt op zondag 15.00 uur. De kosten voor het weekeinde bedragen € 65,00. In deze kosten zijn inbegrepen: 2 overnachtingen, 2x ontbijt, avondeten zaterdag, koffie en thee. Op vrijdagavond is het mogelijk gezamenlijk maar wel op eigen kosten ergens te eten. Ook niet leden van de LIW mogen een keer deelnemen zonder de verplichting lid te worden. Vanwege de grote belangstelling voor de weekeinden is het maximum gesteld op 30 deelnemers en hebben leden van de werkgroep voorrang op de niet-leden.

Voor deelname gelden voorwaarden.

Voor nadere informatie en/of opgave kunt u terecht bij:
Arjan van der Veen: liw@knnv.nl
Koos van Brakel: tel. 0348-417032