Natuurroutes, Natuurmonumenten, verkrijgbaar voor iOs en Android, gratis

 

Natuurmonumenten wandelapp

 

Op een koude dag in januari wandelde ik met de app van natuurmonumenten door de bossen bij Wolfheze. Een prachtige tocht van 8,2 km door de bossen die de schilders van de Oosterbeekse school en Haagse school inspireerden tot hun mooiste werken. Gek genoeg heet de wandeling ‘Holland op zijn mooist’, terwijl we hier toch echt in Gelderland zijn.

De app biedt de GPS-track van de wandeling en biedt onderweg informatieve extra’s. De waarde daarvan wisselt. Bij de ‘Duizendjarige Den’ krijg ik een tekstje te lezen dat ook op het bordje ter plaatse staat. Dat voegt dus niks toe. Op andere plekken is wel extra informatie beschikbaar, bijvoorbeeld bij de Papiermolenbeek die hier diep door de ondergrond sneed en zo een bijzonder fraai golvend landschap heeft gevormd.

In de app staan wandelingen door het hele land in de gebieden van Natuurmonumenten. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de Klompenpaden app die alleen Gelderland en Utrecht aandoet. Daar staat tegenover dat de Klompenpaden in het veld gemarkeerd zijn en deze route van Natuurmonumenten niet. Dat maakt dat ik bij elke splitsing op mijn scherm sta te turen waar ik heen moet. Dat vreet stroom. In combinatie met het koude weer leidt dat ertoe dat de accu van mijn iPhone – die ik van tevoren had volgeladen - al na bijna twee uur leeg is. Gelukkig zijn we dan weer terug bij het startpunt bij NS-station Wolfheze. Alleen bij warm weer gebruiken dus! (PvB)

 

Terug naar bladspiegel

Deel deze pagina