Men heeft vaak een wat negatief gevoel bij het juridisch kader, maar juist bij natuurbescherming sta je er sterk mee. Aangezien dat de natuur niet voor zichzelf op kan komen, staat iedereen in zijn recht om het voor de natuur op te nemen! De grote stappen worden genomen door organisaties als Wereld Natuur Fonds, Vogelbescherming, Faunabescherming, Dierenbescherming, Das & Boom en vele anderen.

Toch zien ze niet alles wat meer lokaal speelt en soms zijn hun middelen bij andere stappen van groter belang. Hierin schuilt de waarde van de lokale KNNV-afdelingen en een ondersteunende natuurbeschermingscommissie. We volgen al decennia de natuurwet- en regelgeving en helpen u en uw afdeling graag op weg. Zo kunnen wij met kennis en ervaring u bijstaan, bij zaken die professionals vereisen kunnen wij u met hen in contact brengen en voor KNNV-afdelingen is een steunfonds opgestart.

Hieronder vindt u een aantal artikelen uit de Natura-special uitgegeven ter gelegenheid van het door de KNVV en VOFF georganiseerde congres 'Van waarnemen naar natuurbeschermen' dat op 1 oktober 2011 in Utrecht werd gehouden.

Deel deze pagina