Datum:
Type activiteit:
Excursie

Activiteit Vereniging Vrienden van TwentseWelle

Excursie: rondleiding door Huis Verwolde te Laren (Gld.) en bezichtiging park.

Datum en tijd:      zaterdag 20 Mei 2017 om 14.00 uur.

Locatie:      verzamelen bij de ingang van Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.
Groepsentree leden €  7,50, rondleiding voor rekening van de vereniging. Niet leden €  10.00.
Aanmelden bij:  Mw. Corry Vogelzang, tel. 0547-273334 of e-mail cj_vogelzang@hetnet.nl   Aanmelding noodzakelijk!

U heeft tijdens deze excursie de gelegenheid om onder leiding van een privé gids een rondleiding (± 1,5 uur) door Huis Verwolde te maken. Daarna kunt u op het idyllische terras aan het water iets gebruiken (voor eigen rekening). Voor degenen die het park willen bekijken: dit park heeft een Bijzondere Bomenpad (te downloaden op de website van Verwolde). De “Dikke Boom” van Verwolde is op 600 meter afstand van Huis Verwolde. Deze middag heeft voor een ieder wat te bieden.

Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Huis Verwolde is met een gids te bezoeken. De tuin en het bos (met de dikke boom die 400- 500 jaar oud is) zijn vrij toegankelijk. In 1776 werd het huidige huis Verwolde gebouwd in neoclassicistische stijl. Het ontwerp is van Philip Willem Schonck, architect van stadhouder Willem V. Schonck ontwierp ook het interieur, zoals de marmeren hal met fraai stucwerk, een Chinese kamer met handgeschilderd behang en de salon met weelderige schouwen. Het wapen van baron van der Borch staat trots boven de voordeur. De neoclassicistische stijl is ook in het interieur duidelijk aanwezig. Na 1977 is het huis hersteld door de Stichting Geldersche Kasteelen. De vertrekken werden weer in bewoonde sfeer gebracht en ingericht volgens hun oorspronkelijke functies.

Georganiseerd door:
Vindt plaats in: