Datum:
donderdag 20 april 2017 20:00
Type activiteit:

Activiteit Vereniging Vrienden van TwentseWelle

LEZING:                “Arctic en Antarctic”

Datum:                Donderdag 20 april 2017

Tijd:                     20.00 uur – 22.00 uur

Spreker:              dhr. Rob Reijnen

Coördinator:      Wim Lengton, VvTW

Locatie:               Museum TwentseWelle

Toegang:             VvTW/ KNNV leden afd Enschede gratis; niet-leden € 3,-

Koffie/thee:       € 1,50 svp gepast meenemen

VvTW-leden moeten hun lidmaatschapskaart meenemen!

Deze avondvullende lezing gaat over de Arctische en Antarctische gebieden van onze planeet, gemakshalve de noordpool- en zuidpoolgebieden.

Rob Reijnen heeft meer dan tien expedities richting Noordpool en een zevental richting de Zuidpool ondernomen om daar de natuur te fotograferen. De nadruk in het noorden ligt op ijsberen en andere zoogdieren. In het zuiden op de daar levende pinguïns en de zoogdieren daar, zoals robben en walvissen. Gebieden die worden belicht in het noorden zijn Spitsbergen, de Varanger, het arctisch gedeelte van Canada en het noorden van Finland. Over de zuidpool komen South Georgia, het antarctisch schiereiland en de Ross Zee aan de orde.

Onze poolgebieden staan voortdurend onder druk vanwege de rijke bodemschatten en visgronden Het noordpoolgebied is tevens onderdeel van een wedloop geworden van verschillende naties, met name Rusland, om de rechten op olieboringen te waarborgen. Gelukkig is er net een nieuw verdrag voor de Zuidpool afgesloten om de puurheid van de natuur en visgronden daar geheel te beschermen voor de komende 30 jaar.

Rob Reijnen is fotografisch al meer dan 40 jaar bezig in de natuur en heeft in 2009 de fotowedstrijd van National Geographic gewonnen. In januari 2016 heeft ditzelfde magazine een artikel met beelden over ijsberen van hem gepubliceerd. In dezelfde periode gaf een expositie van hem in het Ton Schulten-museum in Ootmarsum ook een beeld van zijn voorkeur voor winterse beelden.

Georganiseerd door:
Vindt plaats in: