Datum:
donderdag 26 april 2018 20:00
Type activiteit:

LEZING:“Bloeiende akkerranden en wegbermen”

Datum:      Donderdag 26 april 2018, 20.00 – 22.00 uur
Locatie:     Museum TwentseWelle
Spreker:    hr. Frans van Alebeek
Coördinator: Wim Lengton, VvTW
Toegang:   VvTW/KNNV leden gratis; niet-leden € 3,-
Koffie/thee: € 1,50S.v.p. gepast meenemen
VvTW-leden moeten hun lidmaatschapskaart meenemen!

Het Nederlandse landschap is in de afgelopen 50 jaar dramatisch veranderd. Het bijna totaal verdwijnen van kleine landschapselementen en bloemrijke weides leidt tot ‘landschapspijn’ en enorme achteruitgang van o.a. insecten en vogels. Kan dit verlies aan biodiversiteit tot staan worden gebracht en misschien worden gerepareerd? Kunnen bloemrijke akkerranden en ingezaaide wegbermen helpen om bijen, vlinders en vogels terug te brengen? Is inzaaien wel wenselijk en zo ja, met welke mengsels dan?
In deze presentatie gaat Frans van Alebeek, ecoloog en insectenkundige, nader in op deze vragen. Hij heeft jarenlang als onderzoeker gewerkt aan agrarisch natuurbeheer en akkerranden. Nu werkt hij bij Vogelbescherming Nederland, waar hij wil bijdragen aan de bescherming en het herstel van akkernatuur en kenmerkende akkervogels als de patrijs en veldleeuwerik.

Georganiseerd door:
Vindt plaats in: