Datum: 
zondag 14 juni 2020 14:30 tot 16:00
Type activiteit: 
Lezing

LET OP! i.v.m. de Corona uitbraak is deze activiteit verplaatst naar 21 Maart 2021. 

 

 

Georganiseerd door Natuurlijk Delfland en de dierenkliniek Kalverbos. De tickets kosten € 8,50 en zijn te boeken via www.theaterdeveste.nl
https://www.theaterdeveste.nl/zoekresultaat/?zoekwaarde=dave+goulson
Ook in onze uitgebreide afdelingswinkel is aanwezig met veel boeken van de KNNV Uitgeverij, betalen kan digitaal.

Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson maakt inzichtelijk wat insecten voor ons doen, waarom ze achteruit gaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat mensen in hun eigen leven en tuin kunnen veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen. De lezing geeft de individuele burger handvatten om een kleine maar belangrijke bijdrage te leveren aan een complex- wereldwijd probleem.
De lezing is geschikt voor bewoners, architecten, stedenbouwers, stadsecologen, aannemers, hoveniers en natuurliefhebbers.

Prof. Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en gespecialiseerd in hommels. Hij is een beroemd spreker waar het gaat om insecten ecologie en bescherming. Dave Goulson deelt zijn liefde voor- en kennis over insecten met zeer veel enthousiasme met leken middels boeken, lezingen en sociale media. In Groot Brittannië richtte hij de Bumblebee Conservation Trust op, een succesvolle organisatie ter bescherming van hommels.

Dave Goulson heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn en uitgegeven via Atlas Contact: Een verhaal met een angel 2014, Geroezemoes in het gras 2015, De vlucht van de hommel 2017, De Tuinjungle 2019.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Theater de Veste in Delft
Kosten: 
€ 8.50 per kaartje
Contactpersoon: 
Geert van Poelgeest / afdelingDelfland@knnv.nl / 06 – 33 00 17 42
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina