Welkom op de website van de KNNV afdeling Oost-Groningen

Dagvlinders in De Tjamme

Han Bouman heeft tien jaar lang 24 soorten dagvlinders in De Tjamme gemonitord. Hij en Aart Jan Langbroek hebben de resultaten vastgelegd in een verslag.
Dit geeft een verontrustend beeld, het aantal dagvlinders is significant met meer dan 50 % afgenomen.

Lees het hier:

Dagvlinders in de Tjamme

Dagvlinders in het Engbert Drenthbos

IVN Bellingwedde heeft dagvlinders gemonitord in het Engbert Drenthbos te Vriescheloo, zie hieronder de link naar de website:

---------

Komende excursies/lezingen/activiteiten
zie de activiteitenagenda boven aan de pagina

Exoten

De nieuwsbrief van december 2019 is uit: Kijk op Exoten

meeldauwlieveheersbeestje

Meeldauwlieveheersbeestje - Halyzia sedecimguttata (foto Aart Jan Langbroek)

--------------------------------------------

Er wordt steeds intensiever samengewerkt met de IVN-afdelingen in ons gebied.
Het blad Natuurrijk is een gezamlijke uitgave van IVN-Bellingwedde, IVN-Veenkoloniën/Stadskanaal, IVN-Westerwolde en KNNV-Oost Groningen. Ook voor de activiteiten vervalt het onderscheid in doelgroep. Alle excursies en lezingen worden gepubliceeerd en zijn toegankelijk voor alle leden. In het programma zijn ook de activiteiten van Staatsbosbeheer meegenomen.

Zie ook de websites van de samenwerkende organisaties:

IVN Bellingwedde
IVN Veenkoloniën/Stadskanaal
IVN Westerwolde

logo ivn

----------

De Veenpluis van januari  2018 is gepubliceerd. Alle leden hebben 'm toegestuurd gekregen. Een kopie is binnenkort te vinden op de Veenpluispagina (onder menu-informatie).

--------

Kolken

Een aantal knnv-ers doet mee aan het kolkenproject. Kolken zijn de restanten van oude djkdoorbraken. De werkgroep Oldambt van IVN-Bellingwolde heeft het initiatief genomen de toestand van deze kolken in kaart te brengen (de basis vormt een inventarisatie van kolken uit 1961). De kolken worden bezocht en onder andere geinventariseerd op planten, dieren en paddestoelen.

Voor meer informatie zie de website van IVN-Bellingwedde.

Snertwandeling 2016

Winterse Snertwandeling 2016 bij Zeegse