Welkom op de website van de KNNV afdeling Oost-Groningen

Komende excursies/lezingen/activiteiten:

De paddenstoelenwerkgroep is weer actief, zie voor de agenda de werkgroeppagina.

---------

De 21e nieuwsbrief  van  "Kijk op exoten" is uit. Zie onderstaande link.

meeldauwlieveheersbeestje

Meeldauwlieveheersbeestje - Halyzia sedecimguttata (foto Aart Jan Langbroek)

--------------------------------------------

Er wordt steeds intensiever samengewerkt met de IVN-afdelingen in ons gebied.
Het blad Natuurrijk is een gezamlijke uitgave van IVN-Bellingwedde, IVN-Veenkoloniën/Stadskanaal, IVN-Westerwolde en KNNV-Oost Groningen. Ook voor de activiteiten vervalt het onderscheid in doelgroep. Alle excursies en lezingen worden gepubliceeerd en zijn toegankelijk voor alle leden. In het programma zijn ook de activiteiten van Staatsbosbeheer meegenomen.

Zie ook de websites van de samenwerkende organisaties:

IVN Bellingwedde
IVN Veenkoloniën/Stadskanaal
IVN Westerwolde

logo ivn

----------

De Veenpluis van maart 2017 is gepubliceerd. Alle leden hebben 'm toegestuurd gekregen. Een kopie is te vinden op de Veenpluispagina (onder menu-informatie).

--------

Kolken

Een aantal knnv-ers doet mee aan het kolkenproject. Kolken zijn de restanten van oude djkdoorbraken. De werkgroep Oldambt van IVN-Bellingwolde heeft het initiatief genomen de toestand van deze kolken in kaart te brengen (de basis vormt een inventarisatie van kolken uit 1961). De kolken worden bezocht en onder andere geinventariseerd op planten, dieren en paddestoelen.

Voor meer informatie zie de website van IVN-Bellingwedde.

Snertwandeling 2016

Winterse Snertwandeling 2016 bij Zeegse