ActiviteitenToon alle activiteiten »

Welkom op de website van de KNNV afdeling Oost-Groningen

Komende excursies/lezingen/activiteiten
(zie ook de activiteitenagenda boven aan de pagina):

21 juni 2018 / 20.00 uur tot 22.00 uur: "Minicursus dagvlinders".

Organisatie: KNNV/IVN/COG

Plaats: Kinderboerderij, Bovenburen 96 in Winschoten

Korte beschrijving:

21 juni 2018 / 20.00 – 22.00 uur: mini-cursus dagvlinders.

30 juni 2018 / 11.00 – 13.00 uur: vervolg met een excursie

De cursus bestaat uit een avond en een excursie. De cursus is bedoeld voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar dagvlinders in zijn woonomgeving maar ze nog niet weet te herkennen, of op naam te brengen. Op één avond wordt ingegaan op het leven van vlinders en hoe je ze kunt herkennen. Daarna wordt op zaterdag 30 juni een excursie gehouden in de natuurgebieden ter weerszijden van Zuiderveen (Tusschenwegen en/of “babybos”) om ze in de vrije natuur te vinden en te herkennen. Voor materiaalkosten wordt een vergoeding van € 3.00 gevraagd. Maximaal aantal deelnemers 20. Aanmelden: secretaris@oost-groningen.knnv.nl

---------

De Veenpluis van februari 2018 is gepubliceerd. Zie de veenpluispagina.

---------

De 22e nieuwsbrief  van  "Kijk op exoten". Zie onderstaande link.

meeldauwlieveheersbeestje

Meeldauwlieveheersbeestje - Halyzia sedecimguttata (foto Aart Jan Langbroek)

--------------------------------------------

Er wordt steeds intensiever samengewerkt met de IVN-afdelingen in ons gebied.
Het blad Natuurrijk is een gezamlijke uitgave van IVN-Bellingwedde, IVN-Veenkoloniën/Stadskanaal, IVN-Westerwolde en KNNV-Oost Groningen. Ook voor de activiteiten vervalt het onderscheid in doelgroep. Alle excursies en lezingen worden gepubliceeerd en zijn toegankelijk voor alle leden. In het programma zijn ook de activiteiten van Staatsbosbeheer meegenomen.

Zie ook de websites van de samenwerkende organisaties:

IVN Bellingwedde
IVN Veenkoloniën/Stadskanaal
IVN Westerwolde

logo ivn

----------

De Veenpluis van januari  2018 is gepubliceerd. Alle leden hebben 'm toegestuurd gekregen. Een kopie is binnenkort te vinden op de Veenpluispagina (onder menu-informatie).

--------

Kolken

Een aantal knnv-ers doet mee aan het kolkenproject. Kolken zijn de restanten van oude djkdoorbraken. De werkgroep Oldambt van IVN-Bellingwolde heeft het initiatief genomen de toestand van deze kolken in kaart te brengen (de basis vormt een inventarisatie van kolken uit 1961). De kolken worden bezocht en onder andere geinventariseerd op planten, dieren en paddestoelen.

Voor meer informatie zie de website van IVN-Bellingwedde.

Snertwandeling 2016

Winterse Snertwandeling 2016 bij Zeegse