Veel tuinen in Nederland zijn versteend, want een versteende tuin lijkt makkelijk aan te leggen en te onderhouden. Deze verstening heeft echter grote gevolgen, onder andere wateroverlast na stevige buien, verhitting of het verlies van biodiversiteit.

Operatie Steenbreek
Operatie Steenbreek is een uniek samenwerkingsverband van gemeenten, kennis- en onderwijsinstellingen en maatschappelCartoon tuinambassadeurijke organisaties. Gezamenlijk zetten zij zich in om de trend van verstening om te buigen.
Het doel van Operatie Steenbreek is om tuinbezitters enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. Zo dragen bewoners zelf bij aan de leefbaarheid van hun buurt. Bovendien zorgt groen in de buurt voor verkoeling, waterberging en een thuis voor allerlei planten en dieren.
www.operatiesteenbreek.nl

Tuinambassadeurs in uw gemeente?
KNNV Tuinambassadeurs zijn vrijwilligere adviseurs die zelf ervaring hebben met natuurlijk tuinieren en wil die kennis graag overbrengen. Tuinambassadeurs stimuleren tuinbezitters om op een natuurlijke manier te tuinieren. Zij zijn bereid om vragen van tuinbezitters te beantwoorden en werken laagdrempelig. Plezier in de tuin staat voorop.
Binnen Operatie Steenbreek kan de KNNV een training Tuinambassadeurs verzorgen.
Lees meer over de KNNV Tuinambassadeurs.

Meer weten?
Ook in uw gemeente kan de KNNV enthousiaste en deskundige Tuinambassadeurs opleiden. Heeft u interesse, of wilt u meer weten? Maak dan een vrijblijvende afspraak! Dan kunnen we de mogelijkheden van Tuinambassadeurs in uw gemeente bespreken.
Contactpersoon: Yvonne van Putten, bureau@knnv.nl of tel. 030 231 47 97.

Deel deze pagina