Werken op het landje van Naber. Foto: Ina MarbusDe KNNV, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, is de vereniging voor veldbiologie. De KNNV is een landelijke vereniging voor en van natuurliefhebbers.

Afdelingen
Met 50 actieve, lokale afdelingen verspreid over het hele land biedt de KNNV iedere natuurliefhebber wat wils. Vogels, paddenstoelen, wilde planten of libellen: de afdelingen hebben ieder verschillende werkgroepen en activiteiten. Kijk hier voor een afdeling bij je in de buurt.
Wil je meedoen met een activiteit van de KNNV? Kijk dan in de agenda voor een overzicht van alle activiteiten.

Ruimte voor eigen interesses
KNNV-leden genieten van de natuur en willen er ook graag meer over weten. Ze zijn daarom veel buiten en organiseren excursies, lezingen, cursussen en meer. Iedereen kan hier ideeën voor aandragen. KNNV-leden zetten zich graag in voor het inventariseren en beheren van gebieden in de buurt. Zo draagt de KNNV bij aan natuurbescherming.

Reizen
De KNNV organiseert verzorgde natuurreizen en kampeervakanties voor eigen leden en IVN-leden. Wij gaan naar bijzondere natuurgebieden in binnen- en buitenland.
Kijk op de speciale reispagina over reizen voor een actueel overzicht van bestemmingen en activiteiten.

Landelijke werkgroepen
Binnen de KNNV zijn acht landelijke werkgroepen actief. Kijk hier voor meer info over de werkgroepen.

Voordelen van het KNNV-lidmaatschap
- Samen de natuur ontdekken en beleven, dat is de KNNV!
- 10% korting op alle boeken van de KNNV Uitgeverij;
- 4x per jaar het ledenmagazine Natura;
- Ga mee met de reizen en kampen die de KNNV organiseert in binnen- en buitenland.

Lees meer over het lidmaatschap van de KNNV.