Paddenstoelenbingo voor kinderen

25 okt 2020 - 13:30 tot 14:30

Trek je laarzen aan, neem je vader, moeder en/of andere volwassenen mee en kom naar het Asserbos. Want op 25 oktober is het BINGOTIJD. Vind de mooiste, gekste en kleurrijkste paddenstoelen en haal daarmee ook nog eens een bingo binnen. Tussen 13.30-14.30 uur kun je de bingokaart ophalen bij het Duurzaamheidscentrum om de zoektocht te starten. Als je goed je best doet en je kaart voor 16.00 uur inlevert, verdien je ook een prijsje.

Paddenstoelen zoeken in het Asserbos

25 okt 2020 - 14:00

Ongeveer het hele jaar groeien er paddenstoelen in het Asserbos. Maar vooral in de herfst zijn ze weer overal goed zichtbaar; in allerlei kleuren en de meest bijzondere vormen. Wil je weten hoe ze heten, hoe ze groeien en of ze giftig zijn? Op zondag 25 oktober organiseert natuurorganisatie IVN-KNNV Assen, een paddenstoelenzoektocht in het Asserbos onder leiding van ervaren natuurgidsen.

Drenthe, paddenstoelen

31 okt 2020 - 09:00

Onder leiding van externe gids Bernhard de Vries gaan we in een nog nader te bepalen gebied in Drenthe op zoek naar paddenstoelen.

Excursie Dwingelderveld, vogels, planten, korstmossen

15 aug 2020 - 08:30

Bij deze excursie in Drente is een speciale gids aanwezig (Maarten Langbroek) die het gebied goed kent.

Het exacte startpunt ter plaatse wordt door Maarten een dag vóór de excursie bepaald, afhankelijk van waarnemingen ter plaatse.

Excursie Minicursus Dagvlinders

18 jul 2020 - 10:00 tot 12:00

De vlinders fladderen weer. Tijd voor de minicursus dagvlinders van natuurorganisatie IVN-KNNV Assen. Je leert in één avond en één excursie hoe je de vlinders in je tuin of op je balkon kunt herkennen en benoemen.

Minicursus Dagvlinders

16 jul 2020 - 19:30 tot 22:00

Zaterdag 27 juni - Flora-excursie naar het Leggelderveld (alleen voor leden KNNV en IVN)

27 jun 2020 - 09:00

Het Leggelderveld is een afwisselend natuurgebied met bos, droge en natte heide, schraal grasland, zandafgravingen en veenputten. Stuivende zandvlakten in het verleden hebben gezorgd voor grote hoogteverschillen in het gebied, tot wel ruim 4 meter.

Abonneren op Drenthe