Excursie Dwingelderveld, vogels, planten, korstmossen

15 aug 2020 - 08:30

Bij deze excursie in Drente is een speciale gids aanwezig (Maarten Langbroek) die het gebied goed kent.

Het exacte startpunt ter plaatse wordt door Maarten een dag vóór de excursie bepaald, afhankelijk van waarnemingen ter plaatse.

Excursie Minicursus Dagvlinders

18 jul 2020 - 10:00 tot 12:00

De vlinders fladderen weer. Tijd voor de minicursus dagvlinders van natuurorganisatie IVN-KNNV Assen. Je leert in één avond en één excursie hoe je de vlinders in je tuin of op je balkon kunt herkennen en benoemen.

Minicursus Dagvlinders

16 jul 2020 - 19:30 tot 22:00

Zaterdag 27 juni - Flora-excursie naar het Leggelderveld (alleen voor leden KNNV en IVN)

27 jun 2020 - 09:00

Het Leggelderveld is een afwisselend natuurgebied met bos, droge en natte heide, schraal grasland, zandafgravingen en veenputten. Stuivende zandvlakten in het verleden hebben gezorgd voor grote hoogteverschillen in het gebied, tot wel ruim 4 meter.

VogelWerkgroep Vergadering 18 maart 2020 AFGELAST

18 mrt 2020 - 20:00

Beste leden van de Vogelwerkgroep van de KNNV/IVN Assen,

Ook wij ontkomen er niet aan: bij dezen moeten we de vergadering van de VWG van woensdag 18 maart a.s. afgelasten. Arjan van Lubek, die de presentatie zou verzorgen over Geelbroek, heeft ook moeten afzeggen i.v.m. een besluit binnen SBB. Het zij zo.

Scholeksters in Assen .. GAAT NIET DOOR ivm CORONA VIRUS

25 mrt 2020 - 20:00

LET OP: DEZE LEZING GAAT NIET DOOR IN VERBAND MET CORONA VIRUS

Scholeksters zijn kustvogels; waarom broeden zij in Assen? Woensdagavond 25 maart geeft Bert Dijkstra het antwoord op deze vraag tijdens een presentatie in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen organiseert deze avond, die om 20:00 uur begint.

Abonneren op Drenthe