Biodiversiteit activiteiten van Gewest Gelderland

26 mrt 2020 - 13:30

Ach, we hadden er zo'n zin in. Helaas alles uitgesteld. Er komen diverse biodiversiteits activiteiten in de planning. Houd de websites van de afdelingen in Gelderland in de gaten of vraag hun nieuwsbrief aan!

KNNV Kerkuilen-excursie

27 jun 2020 - 13:00

Zaterdag 27 Juni  (datum nog niet helemaal zeker vanwege broedsucces en stadium, reserve 4 of 5 /7; check website! wanneer het doorgaat)

KNNV Kerkuilenexcursie; aansluitend wandeling

’t Woold bij Winterswijk

KNNV Libellenexcursie "Speurtocht naar de vroege glazenmaker"

20 jun 2020 - 11:00

We gaan naar de Groenlose Slinge met als doel een nieuwe soort voor Winterswijk te bekijken. Afgelopen jaren zijn er meerdere soorten bij gekomen.  Al wat jaren geleden de  vuurlibel,  bandheidelibel en later de zuidelijke glazenmaker, zuidelijke heidelibel en nu de vroege glazenmaker. De vroege glazenmaker, die er vorig jaar in grotere getalen zat, heeft zijn naam te danken aan zijn vroege vliegtijd in vergelijking tot de andere glazenmakers. Echter is de Engelse benaming veel mooier en toepasselijker: Green-Eyed Hawker.Dat is zeker te zien als hij gaat zitten.

IVN / KNNV Thema Vlinders

10 jun 2020 - 20:00

Kars is een goede spreker van de vlinderstichting en al vaker bij ons geweest.

KNNV fietsexcursie en rondleiding Aardewerk de Stegge Kotten

3 jun 2020 - 19:30

De eigenaren hebben sinds 2006 gebouwd aan een duurzaam systeem, gebaseerd op de principes van de permacultuur. Zij verbouwen grotendeels hun eigen voedsel, voorzien in eigen elektriciteitsbehoefte, zuiveren en voeren het  afvalwater op eigen terrein terug in een eindeloze kringloop en maken gebruik van het grond- en regenwater van het terrein. Er is ook een fruitboomgaard. Verder is het ook een management- en trainingscentrum. De kosten van de rondleiding bedragen 2,50 p.p.

Abonneren op Gelderland