Plantenwerkgroep - determinatie

Datum: 
30 sep 2019 - 19:30

Op de laatste maandag van de maanden september, oktober, november, januari, februari en maart komen de leden van de plantenwerkgroep bij elkaar om de kneepjes van het determineren beter onder de knie te krijgen. Dat doen we zoveel mogelijk met vers plantenmateriaal, maar als dat niet meer te vinden is, stappen we over op van te voren gedroogd plantenmateriaal. Wat ook aan bod zal komen tijdens die avonden is het bekijken van foto's van bijzondere planten uit binnen- en buitenland met behulp van een beamer.

Plantenwerkgroep - excursie

Datum: 
26 aug 2019 - 19:00

Excursie van de plantenwerkgroep naar Epe, Haaksweide

Bij de meeste excursies ligt de nadruk op inventarisatie. Ook is er aandacht voor determinatie en naamgeving: altijd loep en flora meenemen! 
Voor belangstellenden van buiten de plantenwerkgroep is het verstandig van tevoren even contact op te nemen, omdat het altijd mogelijk is dat er iets wordt gewijzigd.

Het Nieuwe Strepen - zo mogelijk proberen we ± 1x per maand een afspraak te maken om een (mid)dag een hok te gaan inventariseren voor Het Nieuwe Strepen

Jubileum 10 jaar Natuur Actief

Datum: 
27 jul 2019 - 13:30 tot 17:00

NatuurActief organiseert al 10 jaar elke maand een informatieve bijeenkomst voor de leden van de KNNV afdeling Regio Doetinchem en de IVN Afdeling De Oude IJsselstreek.

Het lustrum wordt gevierd op zaterdagmiddag 27 juli 2019 voor iedereen, jong en oud. Het thema is insecten en er zijn diverse stands, lezingen, excursies en andere activiteiten. 

Natuurwerkdag met KNNV in De Zumpe

Datum: 
2 nov 2019 - 10:00 tot 14:00

In ons deel van De Zumpe vindt jaarlijks een natuurwerkdag plaats. Dit natte natuurterrein heeft mensen nodig die helpen met gras harken en afvoeren met de kruiwagen of met waadbroeken de poel ingaan en deze opschonen. Soms wordt er gezaagd met de handzaag en kunnen takken worden afgevoerd. Voor de liefhebbers geven we 's middags een wandelexcursie. Opgave bij de Zumpebeheergroep of via www.natuurwerkdag.nl

Vogelwerkgroep: Nachtzwaluwen tellen HERKANSING

Datum: 
14 jun 2019 - 21:30 tot 23:59

Vogelwerkgroep.

Nachtzwaluwen tellen op het Kootwijkerzand (eindtijd zal na 24.00 uur zijn)
Coördinator: Olga van der Klis

Niet-leden zijn welkom na overleg met werkgroepcoördinator.

 

Deel deze pagina

Abonneren op Gelderland