Week van de Veldbiologie: Algemene excursie Drielanden

6 okt 2019 - 10:00 tot 7 okt 2019 - 08:00

Ook het project Drielanden heeft activiteiten in de Week van de Veldbiologie. Het veld ligt in dit project in de stadse ecologie in deze Groningse buurt en dat levert soms mooie en verrassende waarnemingen op. In deze week hebben we een algemene excursie voor dieren, planten en paddestoelen.

Lezing spinnen

3 sep 2019 - 19:30 tot 8 sep 2019 - 08:00

Spinnen - niet griezelig , wel fascinerend
Lezing en excursie door Eunice Mollema

Vleermuisexcursie - Nacht van de vleermuis

23 aug 2019 - 20:30

Vleermuisexcursie Nacht van de vleermuis 2019

Vleermuiswerkgroep Groningen organiseert i.s.m. Natuur- en Milieufederatie Groningen, IVN Westerwolde-Oldambt, KNNV Oost-Groningen en Club Oldambtster Groen een Vleermuisexcursie vanwege de “Nacht van de Vleermuis 2019” op vrijdag 23 augustus in Winschoten

De excursie start om 20.30 uur bij het Sterrebos, hoek Bossingel-Secretaris Heikenslaan.

Dollard Avond Excursie

28 aug 2019 - 18:00 tot 21:00

Een jaarlijkse excursie waar we, na eerst bij grens Johannes Kerkhoven- Carel Coenraadpolder gekeken te hebben, en er nog tijd is, kunnen gaan kijken hoe de Breebaartpolder er uitziet na de grote werkzaamheden, of naar de slibopslag lopen. Dat kan natuurlijk ook vanaf het Ambonezenbosje, als we het anders willen doen dan de vorige keer – overleg bij vertrek.

Verzamelen parkeerplaats Hardenberg, 9684 AM Finsterwolde (bij zwembad, school, sporthal)

Inhoud: repeteren van de kwelderplantjes, vogels, en wat verder in zicht komt.

Opgave bij:

Minicursus Dagvlinders herkennen

13 jul 2019 - 11:00 tot 14:30

Minicursus Dagvlinders herkennen

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Groningen organiseert een minicursus Dagvlinders herkennen. De minicursus wordt gegeven op zaterdag 13 juli van 11.00 uur tot 14.30 uur. De cursus start in gegeven in LeRoy huis in Lewenborg.

Heemtuin Stadspark Groningen

14 jul 2019 - 10:00 tot 12:00

Rondleiding Heemtuin Stadspark

Rondleiding in de Heemtuin van het Stadspark in Groningen door Martijn Bosscha.

Het is nu de meest interessante tijd van het jaar voor een bezoek aan de Heemtuin. Het staat vol met bloeiende planten en er zijn vele soorten insecten.

Cursus grassen herkennen

13 jul 2019 - 10:00 tot 13:00

Cursus grassen herkennen

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Oost-Groningen organiseert i.s.m. IVN Westerwolde-Oldambt en Club Oldambtster Groen een cursus GRASSEN HERKENNEN.

In deze cursus staan de volgende vragen centraal:

Beekdallandschap bij Ter Wupping

23 jun 2019 - 10:00

Beekdallandschap bij Ter Wupping

Organisatie: KNNV Groningen en Oost-Groningen

Op 23 juni om 10.00 uur bezoeken we het oude hoeven- en beekdallandschap Ter Wupping met de Westeresch. Het is een oud rivierduinengebied met de Ruige berg en de Kieberg. Op de bolle es worden de akkers ecologisch beheerd om akkeronkruiden terug te krijgen in het landschap. Ze zijn eigendom van SBB, evenals de graslanden en de verscheidene bosjes en houtwallen.

Abonneren op Groningen