Minicursus Dagvlinders herkennen

13 jul 2019 - 11:00 tot 14:30

Minicursus Dagvlinders herkennen

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Groningen organiseert een minicursus Dagvlinders herkennen. De minicursus wordt gegeven op zaterdag 13 juli van 11.00 uur tot 14.30 uur. De cursus start in gegeven in LeRoy huis in Lewenborg.

Heemtuin Stadspark Groningen

14 jul 2019 - 10:00 tot 12:00

Rondleiding Heemtuin Stadspark

Rondleiding in de Heemtuin van het Stadspark in Groningen door Martijn Bosscha.

Het is nu de meest interessante tijd van het jaar voor een bezoek aan de Heemtuin. Het staat vol met bloeiende planten en er zijn vele soorten insecten.

Cursus grassen herkennen

13 jul 2019 - 10:00 tot 13:00

Cursus grassen herkennen

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Oost-Groningen organiseert i.s.m. IVN Westerwolde-Oldambt en Club Oldambtster Groen een cursus GRASSEN HERKENNEN.

In deze cursus staan de volgende vragen centraal:

Beekdallandschap bij Ter Wupping

23 jun 2019 - 10:00

Beekdallandschap bij Ter Wupping

Organisatie: KNNV Groningen en Oost-Groningen

Op 23 juni om 10.00 uur bezoeken we het oude hoeven- en beekdallandschap Ter Wupping met de Westeresch. Het is een oud rivierduinengebied met de Ruige berg en de Kieberg. Op de bolle es worden de akkers ecologisch beheerd om akkeronkruiden terug te krijgen in het landschap. Ze zijn eigendom van SBB, evenals de graslanden en de verscheidene bosjes en houtwallen.

Vogelwerkgroep: Lauwersmeer

7 dec 2019 - 08:30

Verwachte soorten: Bonte Strandlopers, Grote zaagbekken, middelste zaagbekken, ·brandgans, slechtvalk, Zeearend, kolgans, rotgans, smienten, pijlstaarten

Minicursus Dagvlinders Oldambt

20 jun 2019 - 19:30 tot 22:00

Minicursus dagvlinders herkennen

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Oost-Groningen organiseert i.s.m. IVN Westerwolde-Oldambt en Club Oldambtster Groen een minicursus Dagvlinders herkennen.

De minicursus wordt op donderdag 20 juni van 19.30 tot 22.00 uur gegeven in het museumgemaal “De Hoogte”, De Streep 19 in Nieuwolda.
Leden van de natuurverenigingen betalen € 5,-, niet-leden € 9,-. Inclusief een fraaie vlinderherkenningskaart.

Kolken in het Dollardgebied

17 aug 2019 - 10:00 tot 16:00

Deze excursie staat in het teken van de cultuurhistorie en natuur van kolken in de westelijke (Oldambt) en oostelijke boezem (Oldambt/Westerwolde) van de Dollard. De kolken zijn alle ontstaan zo ongeveer in de 16 en 17 de eeuw. De laatste kolken tijdens de Kerstvloed in 1717. In de eeuwen erna heeft de natuur zich in het water van de kolken ontwikkeld.

Beekdallandschap Ter Wupping

23 jun 2019 - 10:00 tot 15:00

Op zondag 23 juni om 10.00 uur bezoeken we het oude hoeven- en beekdallandschap Ter Wupping met de Westeresch.

De Tjamme

5 jun 2019 - 19:00 tot 21:30

Waar: Finsterwolde, parkeerplaats Wiegersweg, begin fietspad dat Tjamme inloopt of bij kijkscherm Tjammeplas

Korte beschrijving: jaarlijkse wandeling door het eerste natuurgebied wat op landbouwgrond in Groningen aangelegd is, deels bos, deels moeras en plas. De deelnemers nemen hun eigen 'specialiteit' mee, maar Han Bouman kent de weg. Vogels op de plas, libellen bij het moeras, waterbeestjes in de poelen, misschien mossen en korstmossen, voor elk wat  wils.
Bijzonderheden: opgave bij Han Bouman, bouman72@hotmail.com of 0597 333097

Abonneren op Groningen