Voorjaarspaddenstoelen

Datum: 
18 apr 2020 - 09:00

 

Voorjaarspaddenstoelen.

Onder leiding van gids Martijn Oud bezoeken we het Geestmerambacht op zoek naar voorjaarspaddenstoelen.

Wieringen

Datum: 
21 mrt 2020 - 09:00

 

Vogelexcursie naar Wieringen.
Wieringen wordt wel het zevende Waddeneiland genoemd, hoewel het natuurlijk geen echt eiland meer is,
maar de sfeer van een Waddeneiland is er zeker nog te ervaren!
We bezoeken diverse plekken langs de Waddenzee tussen Den Oever en het Amstelmeer.

Excursie faunatunnel Monnikenberg

Datum: 
2 feb 2020 - 10:00


Tijdens deze excursie nemen we u mee in een gebied dat voor publiek gesloten is. Wij vertellen u alles over de achtergrond, aanleg en het functioneren van de faunatunnel. Ook hoort u wat er gedaan is om de verbinding zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor dieren zoals reeën, dassen, hagedissen en niet te vergeten insecten. Sporen laten zien dat de faunatunnel al volop in gebruik is als hangplek voor de dieren.

KNNV excursie met Ellie Fluitsma

Datum: 
22 feb 2020 - 10:00

Zaterdag 22 februari:

Dagexcursie vanuit Stadzigt Naarden onder leiding van Ellie Fluitsma. Neem brood, koffie en kijker mee en kleed je warm aan. De route is nog een verrassing.
Vertrek: Stadzigt, Meerkade 2, Naarden. Aanvang: 10.00 uur.

Planten- en landschapsexcursie Gooilust, ‘s Graveland

Datum: 
3 mrt 2020 - 09:00

Tijdens deze vroege voorjaarsexcursie brengen we een bezoek aan de buitenplaats Gooilust. We vinden hier een landhuis met bijgebouwen, een uitgestrekt park en een vallei, met dan helaas nog niet bloeiende rododendrons. De namen Six en Blaauw zijn onuitwisbaar verbonden aan dit landgoed. Louise Six erfde het in 1895, toen zij getrouwd was met Frans Ernst Blaauw. Frans Blaauw ging hier hobbyen, zeer tegen de zin van Louise. Hij maakte van de buitenplaats een dierenpark, met gnoes, blesbokken en bisons.

Excursie: Landje van Geijsel en Waverhoek.

Datum: 
29 feb 2020 - 09:00

 

Vogelexcursie: Landje van Geijsel en Waverhoek.

Het Landje van boer Geijsel bij Ouderkerk aan de Amstel is al jarenlang beroemd onder vogelliefhebbers, omdat boer Geijsel zijn land in deze tijd onder water zet wat de allereerste Grutto’s – net terug uit hun winterkwartieren – aantrekt. En daarnaast arriveren ook Tureluurs, Watersnippen, eenden etc.
Hier krijg je in deze tijd de ervaring dat het voorjaar er weer aankomt.
Ook de nabijgelegen Waverhoek is een interessant vogelgebied, grenzend aan de Botshol, waar we rond een plas kunnen lopen.

Jan Sevink over de zandverstuiving bij 't Bluk

Datum: 
20 jan 2020 - 19:45

Ontstaan van en successie van de plantengroei bij de zandverstuiving van het Bluk. Jan zal ons vanavond in twee delen wat vertellen over de zandverstuiving van het Bluk. Voor de pauze zal het voornamelijk gaan over het ontstaan en de historie van de zandverstuiving. Hierbij zal hij ook uitleg geven over de gebruikte geologische en archeologische tijdschaal, de bepaling van de plantengroei in het verleden aan de hand van een pollendiagram en de gevonden bodems.

Deel deze pagina

Abonneren op Noord-Holland