Minicursus dagvlinders

2 jul 2019 - 19:30

Welke vlinders zie je in jouw tuin of park? Hoe weet je of er een atalanta of dagpauwoog op de vlinderstruik zit? Als je weet waar je op moet  letten is het herkennen van vlinders helemaal niet zo moeilijk. Op 11 plaatsen in Nederland organiseert de KNNV samen met de Jaarrond Tuintelling en de Vlinderstichting  minicursussen Dagvlinders herkennen. De minicursus bestaat uit een presentatie en een excursie. Na afloop van de cursus lukt het iedereen de algemene vlinders in tuin en buurt te herkennen.

Data en locatie cursus Amsterdam:

Alkmaar-Den Helder: excursie Plantenwerkgroep naar de Westfriesche Omringdijk

28 mei 2019 - 19:30

Dinsdag 28 mei: excursie Plantenwerkgroep naar de Westfriesche Omringdijk

In Eenigenburg is een actieve dorpsvereniging die afspraken heeft gemaakt met de dijkbeheerders van een stuk van de Westfriesche Omringdijk om het maaibeheer beter af te stemmen op natuurwaarden. De komende jaren gaan we monitoren of er veranderingen in de vegetatie zijn waar te nemen.
Verzamelen om 19.30 uur in Museum Eenigenburg (is vanaf 19.15 uur open), Kerkweg 5 in Eenigenburg.

Rondleiding door Thijsse’s Hof te Bloemendaal

24 aug 2019 - 09:15

Thijsse's Hof is een heemtuin aangelegd in 1925 op voormalige aardappelakkertjes met eikenhakhout in het Bloemendaalse Bos. Vanaf het begin stelde Thijsse zich ten doel om de wilde planten uit Kennemerland te presenteren in natuurlijke begroeiingen die zich (grotendeels) spontaan ontwikkelen.

Alkmaar-Den Helder: excursie Plantenwerkgroep naar de Boekelermeer

14 mei 2019 - 19:30

Dinsdagavond 14 mei: Excursie Plantenwerkgroep naar de Boekelermeer

Deze avond brengen we weer een bezoek aan de natuurcompensatiegebieden van de Boekelermeer.
De natuur blijft zich hier ontwikkelen. Om 19.30 uur verzamelen bij de ‘knip’ in de Nijenburgerweg.
Deze plek is zowel via het bedrijventerrein, als vanaf de Kennemerstraatweg in Heiloo te bereiken.

Plantenexcursie naar Thijsse's Hof

27 jul 2019 - 09:00

In Bloemendaal ligt een heemtuin met soorten uit de Kennemerduinen. De tuin is in 1925 aangelegd ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Jac. P. Thijsse. We vertrekken om 9.00 uur vanaf NS station Gouda, Bloemendaalse zijde. We verwachten om 15.00 uur weer terug te zijn.

Abonneren op Noord-Holland