Alkmaar-Den Helder: excursie mossenwerkgroep naar Geestmerambacht

Datum: 
24 mrt 2017 - 13:00


Vrijdag 24 maart, 13.00 uur, excursie mossenwerkgroep naar het Geestmerambacht, noordzijde

Het recreatiegebied Geestmerambacht is zich op mossengebied leuk aan het ontwikkelen. We gaan vandaag de noordzijde onderzoeken en starten op de parkeerplaats Klaregroetweg. Deze is te bereiken vanaf de Wagenweg. Voor informatie en kaartje: klik hier.

(korst)mossenexcursie in de Hilversumse Meent, o.l.v. Theo van Mens

Datum: 
21 mei 2017 - 10:00

Zondag 21 mei 2017: (korst)mossenexcursie in de Hilversumse Meent, o.l.v. Theo van Mens.

We hoeven niet de natuur in om naar mossen en korstmossen te kijken, dat kan ook in je eigen buurt, je eigen tuin, je eigen straat of in een park. Wij gaan eens kijken hoe dat zit in de Hilversumse Meent. In het grote park daaromheen, nu al ruim 50 jaar oud. Als bewoner daarvan ken ik zo de plekjes op (korst)mossengebied.

Algemene excursie plantenwerkgroep Leiden: naar Jac. P. Thijssepark in Amstelveen

Datum: 
17 mei 2017 - 10:00

Algemene activiteit (deze datum staat nog niet definitief vast; de exacte datum volgt nog, evenals de vertrektijd; let op deze website).
Excursie Jac. P. Thijssepark, Amstelveen
We gaan evenals in voorgaande jaren wederom een bezoek brengen aan het Jac. P. Thijssepark in Amstelveen. We vertrekken na de ochtendspits en zijn voor de late-middag-spits weer terug. We zijn nog bezig met een gids die ons de bijzondere plekjes zal laten zien. Voor deze excursie wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Libellenlezing door Kars Veling

Datum: 
26 apr 2017 - 20:00

 

We zijn bijzonder verheugd dat Kars Veling te tijd heeft gevonden om Tim Termaat te vervangen.

Vaartocht Ilperveld, wandeling polder IJdoorn en Durgerdam

Datum: 
24 jun 2017 - 08:00 tot 17:00

In de ochtend (10.00-12.00 uur) varen we met een fluisterboot door dit veenweidegebied boven Amsterdam. Het gebied is een waar eldorado voor watervogels en is bovendien rijk aan moeras/slootvegetatie. We maken ook een wandeling op een van de trilveentjes in het gebied.
Het middag programma behelst een wandeling door de nabij gelegen polder IJdoorn. De wandeling leidt ons naar de vogelkijkhut waar we een grote rijkdom aan weide- en rietvogels kunnen waarnemen. Als slot van de dag bezoeken we Durgerdam, één van de karakteristieke plaatsjes langs het IJsselmeer.

Deel deze pagina

Abonneren op Noord-Holland