Bijeenkomst Plantenwerkgroep

20 nov 2019 - 14:30

Bijeenkomst van de Plantenwerkgroep waarin de foto's van het afgelopen seizoen worden getoond.

Minicursus Trekvogels IJburg o.l.v. Evert Pellenkoft.

4 okt 2019 - 18:00

De minicursus Trekvogels IJburg is in eerste instantie voor niet leden en nieuwe leden. Als er nog plek is kunnen ook leden, die al lang lid van de KNNV zijn, deelnemen.
De cursus bestaat uit een presentatie en twee excursies.

Cruysbergen anno nu, o.l.v. Marten van Bracht

29 sep 2019 - 10:00

Op het grensvlak van de Hilversumse Meent en het Bussumse Spiegel ligt Cruysbergen. Het gebied heeft een rijke historie: Zanderij — Landbouw en Kwekerij — Renbaan — Commune — MOB complex en recent voor een deel (menselijke) bewoning. Iedere nieuwe bestemming ging gepaard met vernie­tiging van het voorgaande, slechts plaatselijk zijn oude sporen terug te vinden.

Nachtvlinderen o.l.v. Jaap van der Vliet

20 sep 2019 - 22:00

We zetten om ongeveer 22.00 uur het witte laken op met de lamp ervoor, om te zien wat erop gaat zitten. Wat zal het verschil in vangst zijn met vorig jaar in

september. Enkele bomen worden gestroopt. Er zijn verschillende biotopen in de buurt: bos, water en grasland. Gunstig voor de soortenrijk-dom.
Binnen draait een powerpoint-presentatie met uitleg en foto's van verschillende soorten.

Paddenstoelenexcursie in de Slatuinen o.l. van Christiane Baethcke

31 okt 2019 - 11:00

Een 'verborgen paradijsje' wordt het wel genoemd: Natuurtuin de Slatuinen. Naast de grote bonte specht, esdoorns en rietorchis vinden midden in het hectische Stadsdeel West nog talloze andere soorten bloemen,planten, vogels en kleine zoogdieren hier een rustige plek: een bijzondere plek, die ook op een bijzondere manier wordt beheerd.​

Abonneren op Noord-Holland