Bomenexcursie o.l.v. Hans Kaljee

Datum: 
17 okt 2020 - 10:00

Er wordt een wandeling gemaakt in de driehoek Czaar Peterstraat-Cruquiusweg-Rietlandpark. Hans Kaljee is de Amsterdamse bomenconsulent en zal ons gedurende twee uur aan de hand van een wandeling vertellen over andere het belang van straat- en parkbomen voor de biodiversiteit en de bijdrage van bomen aan de zogenaamde ecosysteemdiensten. De precieze verzamelplek wordt bij het aanmelden bekend gemaakt. Start wandeling 10.00 uur.

Korstmossen-excursie in Frankendael o.l.v. van Chris Barendse

Datum: 
19 sep 2020 (Hele dag)

Chris Barendse is groenmedewerker van park Frankendael en gespecialiseerd in korstmossen. Hij gaat ons een aantal korstmossen laten zien en laat ons kennis maken met hun bijzondere leefwijze en met enkele interessante details. Voor beginners een prettige kennismaking, voor meer ervaren deelnemers gelegenheid voor herhaling en verdieping. Vergeet niet uw camera mee te nemen. Na opgave hoort u hoe laat en waar de excursie begint. Opgeven bij: secretaris@amsterdam.knnv.nl

Fietsexcursie Amstelland o.l.v. Finette van der Heide

Datum: 
22 aug 2020 - 11:00

We fietsen een rondje door de Amstelscheg, één van de groene scheggen rondom Amsterdam. Onderweg kunnen we bekijken hoe kort of lang we de ronde maken, we nemen óf de hele polder de Ronde Hoep mee, óf we gaan richting Abcoude, het zijn allebei heel aantrekkelijke gebieden waar veel over te vertellen valt.
Opgeven per email bij Finette: F.v.d.Heide13@kpnplanet.nl

 

Natuurwandeling Schellingwouderscheg o.l.v. Sjarifah Meijerman

Datum: 
15 aug 2020 - 13:30

De Schellingwouderscheg is een groot gebied dat loopt van het Noorderpark aande westkant tot de volkstuinparken net buiten de ring aan de noordoostkant. Bij een aantal KNNV’ers is de Schellingwouderscheg bekend doordat we er in het najaar van 2019 een succesvolle paddenstoelenexcursie hebben gehouden.

Excursie naar de Schoorlse duinen

Datum: 
22 aug 2020 - 08:30

De plantengroei is uitbundig en onder leiding van Karel Gort en Ans den Haan zal ons weinig ontgaan.

Adres: Gasterij t Woud, Herenweg 95, Egmond aan de hoef. Tegenover deze gasterij is een zijweggetje, waar je na ongeveer 100 meter een parkeerplaats bereikt.

 

IJmuiden, excursie Strandwerkgroep

Datum: 
6 sep 2020 - 13:30

 

Excursie Strandwerkgroep op zondag 6 september

Zondag 6 september, IJmuiden, van 14 tot 16 uur, verzamelen 13.30 uur station Alkmaar -Noord.

Petten, excursie Strandwerkgroep

Datum: 
16 aug 2020 - 10:00

 

Excursie Strandwerkgroep op zondag 16 augustus

Zondag 16 augustus Petten, van 10 tot 12, verzamelen bij het paviljoen aldaar.
Neem voor meer informatie contact op met Wilbert Kerkhof.

Deel deze pagina

Abonneren op Noord-Holland