Alkmaar-Den Helder: algemene ledenvergadering.

15 mrt 2017 - 19:30

Woensdag 15 maart: Algemene ledenvergadering, aanvang 19.30 uur.

Deze vergadering is voor leden van de KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder.

Locatie: Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8 -10, 1813 BH Alkmaar.

De stukken voor de ALV worden digitaal toegezonden.

Na de pauze kleine lezing door Sipke Gonggrijp over interessante plantenvondsten in 2016.

Alkmaar-Den Helder: excursie mossenwerkgroep naar Den Helder

25 mrt 2017 - 10:00

Zaterdag 25 maart, 10.00 uur, excursie van de mossenwerkgroep naar Den Helder Donkere Duinen

Vorig jaar leverde het gebied De Donkere Duinen een verrassend aantal interessante mossen op. We zijn hier nog niet uitgekeken. Verzamelen op het parkeerterrein bij restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, Den Helder.
Voor kaart, klik hier.

Alkmaar-Den Helder: excursie mossenwerkgroep naar Broek op Langedijk

17 mrt 2017 - 13:00

Vrijdag 17 maart, 13.00 uur, excursie van de mossenwerkgroep naar het Veenmosrietland langs het Duizendeilandenrijk.
Van het stukje veenmosrietland langs het Duizendeilandenrijk is niet bekend welke mossen er staan. We lopen het dijkje af om dit te onderzoeken. Verzamelen bij het sluisje naast Sluiskade 16, Broek op Langedijk. (Laarzen aan!) Voor kaart, klik hier.

Alkmaar-Den Helder: excursie mossenwerkgroep naar de Schermer

17 feb 2017 - 13:00

Vrijdag 17 februari, 13.00 uur, excursie mossenwerkgroep naar het Veenmosrietland Schermer Ringvaart.
Naast diverse soorten veenmos is er meer interessants te verwachten in de veenmosrietlanden langs de Schermerringvaart. Verzamelen op de plek waar het wandelpad begint, tegenover Korte Molenweg 2. (Laarzen aan!) Voor kaart, klik hier.

Alkmaar-Den-Helder: excursie mossenwerkgroep in Alkmaar

10 feb 2017 - 13:00

Vrijdag 10 februari, 13.00 uur, excursie mossenwerkgroep.

Omgeving Zandput. Eerder dit jaar hebben we de natuurcompensatiegebiedjes op het bedrijventerrein Boekelermeer onderzocht. In hetzelfde ‘witte’ atlasblok ligt de Zandput. We gaan de oevers en bosschages hieromheen onderzoeken. Verzamelen op het parkeerterrein van de Mac Donalds, Robijnstraat 1, Alkmaar.
Voor kaart, klik hier.

Alkmaar-Den Helder: excursie paddenstoelenwerkgroep naar het Geestmerambacht

22 apr 2017 - 10:30

Zaterdag 22 april: excursie paddenstoelenwerkgroep naar het Geestmerambacht.

Verzamelen om 10:30 uur aan de noordkant van station Alkmaar of om 11.00 uur op parkeerplaats "VLasgat" aan de Koedijker kant van Geestmerambacht.

Onze aandacht zal vooral uitgaan naar de exclusieve voorjaarspaddenstoelen waar dit gebied zijn reputatie aan ontleent!

Abonneren op Noord-Holland