Nachtvlinderen op de Kooiakkers

Datum: 
14 okt 2017 - 19:15

Nachtvlinderen op de Kooiakkers: ...en voor de laatste keer in dit seizoen gaan we nachtvlinders monitoren.

Wanneer en hoe laat: zaterdag 14 oktober; start om 19:15uur.

Hoe laat afgelopen: 2 à 3 uur na het begin, afhankelijk van het weer en de vangsten.

Excursie naar de Kerf bij Schoorl

Datum: 
1 jul 2017 - 10:00

Dit is een mooi voorbeeld van dynamische natuur langs onze kust. De Kerf werd in 1997 aangelegd als een kunstmatige slufter in de eerste duinenrij tussen Bergen en Schoorl, inmiddels is een meters hoge zanddrempel ontstaan die het gegraven gat grotendeels afsluit. Het is een duin in wording. Dit gebied heeft een bijzonderen flora en fauna. Onze afdeling heeft in 2010 de Kerf  bezocht. Er werden toen soorten als krielparnassia, echte fijnstraal, blauwe zeedistel, brede wespenorchis, dennenorchis en oeverkruid gevonden. 

(korst)mossenexcursie in de Hilversumse Meent, o.l.v. Theo van Mens

Datum: 
21 mei 2017 - 10:00

Zondag 21 mei 2017: (korst)mossenexcursie in de Hilversumse Meent, o.l.v. Theo van Mens.

We hoeven niet de natuur in om naar mossen en korstmossen te kijken, dat kan ook in je eigen buurt, je eigen tuin, je eigen straat of in een park. Wij gaan eens kijken hoe dat zit in de Hilversumse Meent. In het grote park daaromheen, nu al ruim 50 jaar oud. Als bewoner daarvan ken ik zo de plekjes op (korst)mossengebied.

Algemene excursie plantenwerkgroep Leiden: naar Jac. P. Thijssepark in Amstelveen

Datum: 
17 mei 2017 - 10:00

Algemene activiteit (deze datum staat nog niet definitief vast; de exacte datum volgt nog, evenals de vertrektijd; let op deze website).
Excursie Jac. P. Thijssepark, Amstelveen
We gaan evenals in voorgaande jaren wederom een bezoek brengen aan het Jac. P. Thijssepark in Amstelveen. We vertrekken na de ochtendspits en zijn voor de late-middag-spits weer terug. We zijn nog bezig met een gids die ons de bijzondere plekjes zal laten zien. Voor deze excursie wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Deel deze pagina

Abonneren op Noord-Holland