Vol! Vogelcursus KNNV Zwolle 2017

17 jan 2017 - 19:45 tot 13 jun 2017 - 21:45

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door o.a. Hennie Bruggeman en Henk Selhorst. Nadat de cursus het afgelopen jaar plaats maakte voor een eerste vervolgcursus, beginnen we helemaal van voor af aan met de cursus voor beginners en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Excursie Bentelerzijde (frisse neuzen)

15 feb 2020 - 13:00 tot 16:00

Dit keer houden we de frisse neuzenwandeling in de Bentelerzijde ten westen van Beckum. Het gebied dat deel uitmaakt van landgoed Twickel heeft een kleinschalig karakter met een beekdal (Hagmolenbeek), graslanden en akkers, houtwallen, bos en heide (Beundersveld).

Algemene Ledenvergadering KNNV / Regio Enschede

13 nov 2019 - 20:00

Algemene Ledenvergadering van de KNNV-Regio Enschede.

Wanneer: Woensdag 13 november van 20.00 – 22.00 uur.

Waar: De MuseumFabriek | Het Rozendaal 11 | 7523 XG Enschede

Roofvogels

21 nov 2019 - 20:00

Roofvogels,  lezing, 21 November 2019, georganiseerd door de KNNV afd. Enschede,

door Peter Waardenburg.

Auditorium van DeMuseumfabriek, Enschede

Vóór de pauze maken we kennis met Buizerd, Havik, Sperwer, Wespendief en Rode wouw. 5 soorten die in Twente voorkomen in wisselende aantallen en met wisselend broedsucces.

In het voetspoor van Chris van Leeuwen

11 dec 2019 - 19:30

In het voetspoor van Chris van Leeuwen

Lezing door Henk-Jan van der Veen op 11 december a.s. om 19.30 uur in het Natuurhus aan de Deldensestraat 205 te Almelo.

De lezing is georganiseerd door de KNNV afd. Twenthe te Almelo.

Het is een lezing over leven en werk van een van de grondleggers van het Nederlandse natuurbeheer.

Henk-Jan van der Veen is boswachter in Friesland en ondersteunt zijn verhaal met praktijkvoorbeelden, foto’s en filmpjes uit de Nederlandse natuurgebieden.

VOL!! Vogelcursus KNNV-ZWOLLE 2020

7 jan 2020 - 20:00

Vogelcursus KNNV 2020

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door Hennie Bruggeman, Henk Selhorst, Warner Bruins Slot, Lody Kragt en Hans Rensen. De cursus is vooral bestemd voor beginnend vogelaars en vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Kraanvogels in Diepholz

2 nov 2019 - 10:00

Dagexcursie naar Diepholz. Daar trekken in het najaar duizenden en nog eens duizenden kraanvogels door. Op het hoogtepunt van de trek bivakkeren er 10.000-den in de veengebieden rondom Diepholz. Juist rond die tijd hebben wij de excursie gepland. Info en opgave bij Henri Jansen 06-20080033.

2 november, vertrek 10.00 uur, we verwachten terug te zijn 19.00 uur.

Nacht van de Nacht

26 okt 2019 - 19:30 tot 20 dec 2019 - 00:00

NACHT VAN DE NACHT

Natuurwandeling in de Gravenalle

DE KLOK GAAT VANNACHT EEN UUR TERUG. HET WORDT VANAF NU STEEDS VROEGER DONKER. HELAAS BRANDT ER VEEL TE VEEL, VAAK ONNODIG, KUNSTLICHT. WIJ DOVEN HET LICHT VANAVOND OM DE GEVOLGEN VAN DE LICHTVERVUILING VOOR MENS EN NATUUR ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN EN NEMEN U GRAAG MEE DE PRACHTIGE, DONKERE NATUUR IN.

HET WORDT EEN LEUKE, LEERZAME AVOND VOOR VOLWASSSENEN EN KINDEREN!

KLEED U VOORAL WARM EN TREK LAARZEN OF WATERDICHTE SCHOENEN AAN!

Abonneren op Overijssel