Vol! Vogelcursus KNNV Zwolle 2017

17 jan 2017 - 19:45 tot 13 jun 2017 - 21:45

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door o.a. Hennie Bruggeman en Henk Selhorst. Nadat de cursus het afgelopen jaar plaats maakte voor een eerste vervolgcursus, beginnen we helemaal van voor af aan met de cursus voor beginners en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Ledenvergadering KNNV/Enschede

12 dec 2018 - 20:00

LEDENVERGADERING:       KNNV/Enschede

Datum:          Woensdag 12 december2018

Zaterdag 9 februari 2019: Winterkenmerken van bomen in Park Rams Woerthe.

9 feb 2019 - 10:00

Zaterdag 9 februari 2019:  Winterkenmerken van bomen in Park Rams Woerthe.

Op deze zaterdagochtend wordt tijdens een excursie aandacht besteed aan de winterkenmerken van bomen. Voor die winterkenmerken en de herkenning van bomen en struiken ben je vaak aangewezen op de knopvorm en de stand hiervan. Er zal gewezen worden op de diverse knoppen zoals blad-, bloem- en gemengde knoppen, maar ook op bijvoorbeeld slapende knoppen.

Minicursus Tuinvogels herkennen

21 jan 2019 - 19:30 tot 26 jan 2019 - 10:00

Welke vogels zie je in jouw tuin?

Het verschil tussen de mus en de merel ken je misschien wel.
Maar wat is het verschil tussen de pimpelmees en de koolmees? Of zit er een ringmus of huismus op de voedertafel?

De KNNV, IVN en Nivon Hengelo organiseren samen met Jaarrond Tuintelling en Vogelbescherming Nederland een minicursus tuinvogels als voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling van 25, 26 en 27 januari 2019. Deelnemers kunnen na afloop van de cursus alle algemene tuinvogels herkennen.

Excursie Lonnekermeer (frisse neuzen)

16 feb 2019 - 13:00 tot 16:00

Vorig jaar was de eerste excursie van het seizoen ook naar het Natura 2000 gebied Lonnekermeer. Het 106 hectare grote gebied bestaat uit het landgoed Het Lonnekermeer en het aangrenzende gebied De Wildernis dat in beheer is bij het Landschap Overijssel. Landschap Overijssel heeft voor het gebied een inrichtingsplan opgesteld. In dit plan zijn de maatregelen uitgewerkt die nodig zijn om de natuur in dit gebied duurzaam te behouden en versterken.

Abonneren op Overijssel