Vol! Vogelcursus KNNV Zwolle 2017

17 jan 2017 - 19:45 tot 13 jun 2017 - 21:45

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door o.a. Hennie Bruggeman en Henk Selhorst. Nadat de cursus het afgelopen jaar plaats maakte voor een eerste vervolgcursus, beginnen we helemaal van voor af aan met de cursus voor beginners en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Sinds Corona weer voor het eerst een groepsactiviteit op donderdag 17 september

17 sep 2020 - 19:30

We gaan 17 september op vleermuizenexcursie in de avondschemering.

Met een batdetector kunnen we de ultrasone geluiden van de vleermuizen hoorbaar maken. Zo leren we wat vleermuizen s ’nachts allemaal uitspoken.

Grote kans op het horen en zien van de pruttelende dwergvleermuis de tapdansende laatvlieger, de biebbobbende rosse vleermuis en de ratelende watervleermuis.

De excursie wordt georganiseerd door KNNV en IVN.

Waar:    Natuurhus Deldensestraat 205, Almelo

Tijd:      19.30 tot 21.30 uur.

Insectenwerkgroepavond november

2 nov 2020 - 19:30

Insectenavond

Terug naar de dinsdagavond. Ons vertrouwde insectenavond draait weer op volle toeren. Een ieder is hier welkom, dus leden en niet-leden.

Wij gaan hier foto’s van insecten bespreken, de insecten determineren op geslacht, leeftijd, activiteit, enz. Dus breng je foto’s mee op USB-stick, of plaats ze van te voren ergens in de Cloud.

Thema: Insecten
Datum: maandagavond, 3 november 2020, 19.30-22.00 uur.
Locatie: De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede

Insectenwerkgroepavond oktober

5 okt 2020 - 19:30

Insectenavond

Deze keer weer op ons vertrouwde dinsdagavond. Een ieder is hier welkom, dus leden en niet-leden.

Thema: Insecten
Datum: maandagavond, 5 oktober 2020, 19.30-22.00 uur.
Locatie: De Museumfabriek, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede

Stadsflora in Deventer – lezing plus stadswandeling

26 sep 2020 - 15:00

Zaterdag 26 september wordt in de bibliotheek een lezing gegeven met de titel Stadsflora in Deventer, met aansluitend een stadswandeling o.l.v. Ton Denters en Gerrit Hendriksen. Aanleiding is de publicatie van de gids Stadsflora van de Lage landen van Ton Denters. Daarin wordt een overzicht gegeven van planten die te vinden zijn in steden in Nederland en Vlaanderen en waarom juist die planten in de stad zijn te vinden.

IVN Natuurcafé

22 sep 2020 - 20:00

Na een stop van een half jaar vanwege corona gaan we weer door met het Natuurcafé. In het Natuurcafé van september vieren we 60 jaar IVN. Naar alle waarschijnlijkheid komt Hans Gilissen, voorzitter van het IVN, ons in vogelvlucht meenemen door deze 60 jaar en er is jubileumtaart.
Het Natuurcafé is alleen voor leden en donateurs van IVN Deventer en leden van KNNV Deventer.
De toegang is gratis. 1 koffie/thee wordt aangeboden door IVN Deventer. De overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Waar: de Fermerie, inloop vanaf 19.45 uur.

Beheer / onderhoud faunapassage nabij De Pollen

9 feb 2021 - 09:00 tot 12:00

Dinsdag 9 februari 2021. Beheer faunapassage nabij De Pollen

Op deze doordeweekse ochtenden de handen uit de mouw bij de faunapassage aan de Oude Hoevenweg.
Iedereen die een handje wil helpen bij de instandhouding van de vooral voor amfibieën nuttige passage, is welkom.

Vogelexcursie naar ???

16 jan 2021 - 07:00 tot 18:00

Zaterdag 16 januari 2020. Vogelexcursie naar ???

Abonneren op Overijssel