Vol! Vogelcursus KNNV Zwolle 2017

17 jan 2017 - 19:45 tot 13 jun 2017 - 21:45

In januari start opnieuw de basiscursus Vogels Kijken rond Zwolle o.l.v. Peter van Dam en tijdens excursies ondersteund door o.a. Hennie Bruggeman en Henk Selhorst. Nadat de cursus het afgelopen jaar plaats maakte voor een eerste vervolgcursus, beginnen we helemaal van voor af aan met de cursus voor beginners en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld.

Wintertelling

16 jan 2021 - 10:00

Wintertelling (water)vogels

Nadere informatie volgt nog...

datum: 16 jan 2021

tijd: 10:00 tot 12:00

plaats: volgt

Ochtendwandeling Hof Espelo

12 dec 2020 - 08:00

Ochtendwandeling

Op zaterdagochtend 12 december organiseert de KNNV-Regio Enschede een ochtendwandeling op een terrein van Landschap Overijssel. Hiervoor bent u uitgenodigd. Wij willen beginnen om 8.00 uur in de ochtend bij het Koetshuis, Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede.

Wij zouden het op prijs stellen dat, indien u mee wilt lopen, u ons via secretaris@enschede.knnv.nl hiervan op de hoogte stelt.

Excursie Driene (frisse neuzen)

20 feb 2021 - 13:00 tot 16:00

Dit keer houden we de frisse neuzenwandeling bij de buurtschap Driene. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij boomkwekerij Menkehorst.
We maken een wandeling door het Leutink, de Driesprong, de Badhut en het Sterrebos (Wildernis).
Dit zijn allemaal landgoederen die in het begin van de vorige eeuw door textielbaronnen als van Heek en ter Kuile op de voormalige woeste gronden aangelegd zijn.

eerste-vrijdag-van-de-maand wandeling Landgoed Frieswijk

2 okt 2020 - 09:30 tot 12:00

Landgoed Frieswijk is 160 hectare groot en ligt net ten noorden van Deventer. Op het in Engelse landschapsstijl aangelegde landgoed wisselen akkers, weiden, bossen en waterpartijen elkaar af. Dit zorgt voor een verrassende wandeling. Het landgoed heeft een rijke historie die teruggaat tot in de 14e eeuw.
Start hoek Raalterweg/Waterdijk.
Opgave is noodzakelijk bij gerrieroetert@xs4all.nl
Onderweg houden we een pauze, neem daarom wat te eten/drinken mee.

KNNV Weekend van de Veldbiologie

2 okt 2020 - 09:00 tot 4 okt 2020 - 17:00

In 2020 organiseert de KNNV op 2, 3 en 4 oktober het Weekend van de Veldbiologie.
In het weekend van de veldbiologie combineren we digitale bijeenkomsten met kleinschalige fysieke activiteiten buiten, zowel landelijk als lokaal.

Sinds Corona weer voor het eerst een groepsactiviteit op donderdag 17 september

17 sep 2020 - 19:30

We gaan 17 september op vleermuizenexcursie in de avondschemering.

Met een batdetector kunnen we de ultrasone geluiden van de vleermuizen hoorbaar maken. Zo leren we wat vleermuizen s ’nachts allemaal uitspoken.

Grote kans op het horen en zien van de pruttelende dwergvleermuis de tapdansende laatvlieger, de biebbobbende rosse vleermuis en de ratelende watervleermuis.

De excursie wordt georganiseerd door KNNV en IVN.

Waar:    Natuurhus Deldensestraat 205, Almelo

Tijd:      19.30 tot 21.30 uur.

Insectenwerkgroepavond november (GAAT NIET DOOR!)

2 nov 2020 - 19:30

Insectenavond

AFGELAST!

Vanwege ruimte deze keer op de maandagavond. Ons vertrouwde insectenavond draait weer op volle toeren. Een ieder is hier welkom, dus leden en niet-leden.

Wij gaan hier foto’s van insecten bespreken, de insecten determineren op geslacht, leeftijd, activiteit, enz. Dus breng je foto’s mee op USB-stick, of plaats ze van te voren ergens in de Cloud.

Abonneren op Overijssel