Vroege vogelexcursie Breede Water.

5 mei 2018 - 05:00

Sinds de beginjaren 90 wordt deze vroege vogelexcursie gelopen. De natuur van het Breede Water is niet uniek, maar wel zeer soortenrijk in planten, dieren en al het andere wat de natuur kan bieden.
Hans zal tijdens deze excursie vooral veel aandacht besteden aan de vogelzang. Natuurlijk doen we onze uiterste best om ook de vogels in beeld te krijgen. Vanaf de verschillende uitkijkposten hebben we zicht op diverse delen van het gebied. Voornamelijk op de plas, het Breede Water, zullen we met enkele telescopen proberen de meeste vogels zo mooi mogelijk te laten zien.

Uitgaansdag 2018

26 mei 2018 - 08:30

Uitgaansdag op zaterdag 26 mei 2018
Brabantse Biesbosch

Uitgaansdag speciaal voor leden en donateurs van IVN en KNNV Het Gooi.

Bezoek het zoet water getijdenlandschap van Nationaal Park de Brabantse Biesbosch. Beleef in het Biesbosch Museum het turbulente ontstaan van het unieke natuurgebied. Vaar in de fluisterboot door kreken waar andere rondvaartboten niet kunnen komen. Verbaas je over de oude en nieuwe moerasbossen op de Jantjesplaat.
Geniet van de vogelrijkdom.

Vogelexcursie naar de Westplaat

14 apr 2017 - 07:30

De Westplaat wordt al meer dan 40 jaar door ons geteld en is een gebied dat sterk aan veranderingen onderhevig is. Langzamerhand neemt de begroeiing van het slik dat niet continu onderloopt bij vloed toe. De bosjes langs het pad naar de vroegere kijkhut de Bonte Piet beginnen uit te groeien tot een dichte bossage waar zelfs de havik jaarlijks broed.
Toch wordt het gebied nog steeds bezocht door duizenden steltlopers die hier fourageren op de slikken tijdens hun tocht van de broedgebieden naar de overwinteringgebieden.

Wilgen knotten in Midde-Delfland

15 dec 2018 - 10:00 tot 12:30

H 15 december 10:00 – 12:30 uur, KNNV Natuurbeheer, Midden-Delfland Help mee aan het onderhoud van de oude landschapselementen in Delfland!
De KNNV onderhoudt een aantal bijzondere landschapselementen in Delfland. Er is altijd werk te doen onder deskundige leiding. Help mee. Verzamelen: om 10.00 uur op de kruising Abtswoude / Vietnampad, Delft.

Feestelijke jaaropening IVN en KNNV Leiden 2019

19 jan 2019 - 14:00 tot 17:30

Feestelijke opening van het jaar 2019 van IVN Leidse regio en KNNV afdeling Leiden op 19 januari in het Wellantcollege, Lange Voort 70, 2343 JZ Oegstgeest.
Leden en hun partners van IVN en KNNV regio Leiden zijn van harte welkom.
Programma: 14. 00 uur inloop koffie/ thee en iets lekkers
                        15.00-16.00 uur presentatie door Machiel Noordeloos over Paddenstoelen
                        met de titel: “Op de grens van twee werelden”.

Minicursus tuinvogels herkennen

14 jan 2019 - 20:00

KNNV minicursus: Tuinvogels herkennen

Welke vogels zie je in jouw tuin? Het verschil tussen de mus en de merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen de pimpelmees en de koolmees? Of zit er een huismus of heggenmus op de voedertafel?
In samenwerking met Vogelbescherming Nederland geeft de KNNV een minicursus tuinvogels herkennen.

Abonneren op Zuid-Holland