De Stichting Fondsen KNNV beheert de gelden uit giften en legaten. Doel van de Stichting Fondsen is het financieel ondersteunen van alle geledingen van de KNNV en van KNNV-activiteiten.

Focus
De nadruk van de activiteiten van de Stichting Fondsen KNNV ligt op:
• het verlenen van subsidies voor publicaties van afdelingen en werkgroepen van de KNNV en van de Stichting KNNV Uitgeverij;
• bijdragen aan bijeenkomsten op het gebied van natuurbeleving;
• natuurstudie en natuurbehoud;
• ondersteuning bij de aanschaf van noodzakelijke apparatuur (zoals microscopen).

Voor subsidiëring komen projecten in aanmerking die binnen de drie doelstellingen van de KNNV liggen:
• natuurbeleving
• natuurstudie
• natuurbescherming

Voorwaarden subsidie
Voor de voorwaarden voor toekenning van subsidie verwijzen we naar het document onderaan deze pagina.

ANBI-status
Logo ANBIDe Stichting Fondsen KNNV heeft, net als de KNNV, de ANBI-status. Wij zijn dus erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat u uw gift aan de Stichting Fondsen (en aan de KNNV) kunt aftrekken bij de aangifte van de inkomstenbelasting, en dat legaten zijn vrijgesteld van successierechten. Klik hier voor onze kerngegevens.

Word donateur
Wilt u de Stichting Fondsen KNNV voor een langere periode steunen? Meld u hier dan aan als donateur.

Meer weten?
Heeft u vragen aan of wilt u een gesprek met de Stichting Fondsen KNNV? Neem dan contact op met de secretaris Ina Marbus:

Stichting Fondsen van de KNNV
Secretaris mw. A.J.M. (Ina) Marbus-Hotho