De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, kortweg KNNV, is een landelijke vereniging die werd opgericht in 1901 mede door de bekende Jac. P. Thijsse.

De vereniging telt ongeveer 9.000 leden en ruim 50 afdelingen, waaronder de afdeling Stichts-Hollandse Polderland.

U bent een natuurliefhebber uit Woerden/Montfoort en omgeving en wilt actief van de natuur genieten? Word dan lid van onze afdeling KNNV afd. Stichts-Hollandse Polderland! Onze afdeling is opgericht januari 1969. Volgend jaar bestaan wij dus 50 jaar.

De doelstellingen van de KNNV zijn het bestuderen, beleven en beschermen van natuur en landschap door middel van cursussen, excursies, lezingen, weekenden e.d.

Onze werkgroepavonden en lezingen worden gehouden in NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42, 3443 BG Woerden.

Hieronder de kaart van ons werkgebied voor waarnemingen.