De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, kortweg KNNV, is een landelijke vereniging die werd opgericht in 1901 mede door de bekende Jac. P. Thijsse. De vereniging telt ongeveer 9.000 leden en ruim 50 afdelingen, waaronder de afdeling Stichts-Hollandse Polderland. De doelstellingen van de KNNV zijn het bestuderen, beleven en beschermen van natuur en landschap door middel van cursussen, excursies, lezingen, weekenden e.d.
U bent een natuurliefhebber uit Woerden/Montfoort en omgeving en wilt actief van de natuur genieten? Word dan lid van onze afdeling KNNV afd. Stichts-Hollandse Polderland!

1969-2019 vijftig jaar KNNV afdeling Stichts-Hollandse Polderland

Januari 2019 is het 50 jaar geleden dat de KNNV afdeling Stichts-Hollandse Polderland werd opgericht. Dit willen wij samen met onze leden en huisgenootleden vieren.

In dit jubileumjaar zullen wij diverse leuke activiteiten voor onze leden en huisgenootleden organiseren.
Als eerste wordt u van harte uitgenodigd om op zaterdag 19 januari mee te gaan met onze jubileumwinterwandeling op Landgoed Linschoten met na afloop een gezellige bijeenkomst met lunch in Koffiehuis het Wapen van Linschoten en Snelrewaard, de locatie waar in 1969 onze afdeling werd opgericht.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.45 uur   Verzamelen op de parkeerplaats van het landgoed bij de rotonde aan de M.A. Reinaldaweg te Linschoten.

11.00 uur   Start rondwandeling naar het parkbos van het Huis te Linschoten.
                  Halverwege de wandeling staat er voor ons koffie en thee klaar bij het koetshuis.

12.30 uur   Terug bij de parkeerplaats. Vandaar vertrekken we naar Koffiehuis het Wapen van Linschoten
                   en Snelrewaard, Dorpsstraat 34 te Linschoten.

13.00 uur   Welkom door Wiebe Kreton, voorzitter van onze afdeling.
                  Korte terugblik op 50 jaar KNNV afdeling Stichts-Hollandse Polderland.
                  Lunch, aangeboden door het bestuur.

Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur KNNV afdeling Stichts-Hollandse Polderland

Wij willen graag weten of u bij de wandeling en lunch aanwezig bent. Aanmelden z.s.m. maar uiterlijk 10 januari via: n.h.secretaris@woerden.knnv.nl

NB Houdt u rekening met de weersomstandigheden en de terreingesteldheid, het kan koud en nat zijn!

Hieronder de kaart van ons werkgebied voor waarnemingen.

Onze werkgroepavonden en lezingen worden gehouden in NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42, 3443 BG Woerden.