Vogelwerkgroep: Diepholtz

Datum: 
3 nov 2019 - 07:30

Verwacht Duizenden kraanvogels en andere vogels
Vertrek 7:30 Parkeerplaats Vitens
Terugkeer 22:00

Excursie naar Borkum

Datum: 
23 aug 2019 - 19:30 tot 25 aug 2019 - 18:00

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende waddeneilanden
bezocht.
Dit jaar verleggen we ons bezoek naar de Duitse waddeneilanden,
te beginnen met Borkum.
Net als de meeste waddeneiland is het oostelijke deel het
interessantste.
Daarom willen een heel weekeinde gebruiken voor een nadere
verkenning.
Wij overnachten in de jeugdherberg in het dorp en fietsen naar de
verschillende deelgebieden.

 

voorjaarsflora bos Samerrot (beekdalbos in Duitsland bij Schuttorf

Datum: 
14 apr 2019 - 10:00

Dagexcursie naar Samerrot, een beekdalbos in Duitsland bij Schuttorf, waar zich een prachtige voorjaarsflora heeft ontwikkeld. Daarnaas kans op waarneming van diverse spechtensoorten en andere bosvogels. Deze excursie wordt samen met het IVN georganiseerd. Beide verenigingen zijn aangesloten bij de Stichting Natuurhus Almelo

Vertrek 10 uur, terugkomst ca. 16 uur

Excursie naar De Liereman

Datum: 
20 mei 2019 - 09:00 tot 14:00

De Liereman met zijn geurende Gagel, is het een van de oudste natuurgebieden van België. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken het tot een uniek Europees natuurgebied. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de Wulp, Nachtzwaluw, Klokjesgentiaan en Rugstreeppad. Tijdens de wandeling tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen kom je ook schapen en wilde Konikpaarden tegen.

Uitstap naar de Visbeekvallei te Lille-Beerse

Datum: 
12 mei 2019 - 12:30 tot 17:00

In onze jaarlijks terugkerende uitwisseling met onze zuiderburen nemen ze ons mee naar de Visbeekvallei. Paul Prinsen, beheerder van dit gebied, geeft aan dat het gebied bestaat uit o.a. vennen, blauwgraslanden, heide en oude dennenbossen. In het kader van LIFE zijn er heel wat beheerswerken uitgevoerd. Naast verschillende zeldzame plantensoorten, broeden hier ook Nachtzwaluwen en Boomleeuweriken en fladderen er de Bruine eikenpage en Kleine ijsvogelvlinder. Hier huisvest ook een populatie Adders, die we slechts op twee andere plaatsen in Vlaanderen vinden.

Vlaamse Ardennendag

Datum: 
28 apr 2019 - 06:15 tot 19:30

De tocht naar de Vlaamse Ardennen wordt georganiseerd in samenwerking met KNNV Roosendaal, KNNV Breda en KNNV Eindhoven.

Excursie naar Krijtgroeve CLP te Haccourt (België)

Datum: 
19 apr 2019 (Hele dag)

Deelname aan de excursie is gratis, maar afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een bijdrage gevraagd voor de reiskosten van een excursiebegeleider van de NGV- afd. Limburg. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 20 en alle deelnemers tekenen een verklaring van ontheffing van verantwoordelijkheid t.a.v. de eigenaar van de groeve, de werknemers van de groeve en de excursie-organisator.
De Krijtgroeve CLP te Haccourt ligt ca. 14 km ten zuiden van Maastricht. Uitvoerige informatie wordt je na aanmelding toegezonden.

Tijd en startplaats worden bekend gemaakt na opgave.

Wolven, ortolanen en Roggelelies

Datum: 
15 jun 2019 - 09:00 tot 30 jun 2019 - 15:00

Govelin in het Wendland. Informatie www.lilienpfad.de

Fred is daar twee weken aanwezig. Kampeerders mogen hun tent opslaan bij de vakantiewoning. Alleen met Fred als excursieleider mag je van het pad af de unieke akker in om beter te kunnen kijken.

Deel deze pagina

Abonneren op Buitenland