Adder. Foto: Jan MarbusDe KNNV heeft een ruim assortiment aan goede en bruikbare tweedehands boeken, zoals onder andere naslagwerken en veldgidsen. Ook hebben we veel tweedehands Wetenschappelijke Mededelingen (WM).

Deze collectie hebben we te danken aan leden -of hun erfgenamen- die hun boeken gratis ter beschikking stelden aan de KNNV. De opbrengst van de verkoop van deze boeken en WM komt volledig ten gunste van de KNNV.

Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe tweedehands boeken en WM. Als u op zoek bent naar een boek of WM, dan is het zeker zinvol om vaker het overzicht te doorzoeken.
U vindt hier de complete boekenlijst, en klik hier voor het overzicht met wetenschappelijke mededelingen.

In verband met een grote aanvoer van tweedehands boeken en het daarmee gepaard gaande ruimtegebrek is een aantal boeken stevig afgeprijsd!

Alle vermelde prijzen (hieronder, in de boekenlijst en in het WM-overzicht) zijn exclusief verzendkosten.

Bestellingen
De boeken en WM zijn te bestellen door te mailen of te schrijven naar:
Everd de Jongh
Parallelweg 11
5684 LT Best
e-mail: everd@home.nl

Laatst binnengekomen boeken
Een overzicht van de laatst binnengekomen boeken:

- Wilde planten in Noord Holland. Een door de provincie Noord-Holland gepubliceerd onderzoek over de jaren 1978 tot 1985. Er staan in aparte rubrieken waterplanten, planten van oevers en slootkanten, enz. In totaal 11 rubrieken! Vele mooie kleurige planten tekeningen. 2 euro.

Er is ook een Amphibieeën en reptielen in NOORD-HOLLAND met verspreidingskaartjes en beschrijving, methode, verwerkng en betekenis.
Een onderzoek uit 1987, bijna nieuw 1 euro.

Flora of New Zealand. In zeer goede, bijna nieuwstaat, 1650 pagina’s met 99% Engelstalige tekst. Samen 10 cm op de boekenplank voor 49 euro.
Deel 1 is de dikste uit 1982 door Allen, deel 2 uit 1976 door Moore & Edgar en deel 3 door Healy & Edgar. Deel 3 heeft ook een serie kleurenfoto’s van bloemen.
|

Atlas van de Nederlandse zoogdieren. Een in nieuwstaat verkerend werk in 1992 uitgegeven door de KNNV uitgeverij.
Geen rugzak uitgave met 25 bij 17 cm maar wel meer dan 300 pagina’s.
Met verspreiding kaartjes, van ieder dier een pentekening, algemene informatie en vroegere en huidige verspreiding. 2 euro.


Het verlangen van de klapekster, van Koos van Zomeren is een dagboek van waarnemingen.
Een harde kaft, gloednieuw, met 195 bladzijde.
Meer info vind U niet onder “vogels” maar als zoeker nu ”eenvogel”.

Weer veel nieuwe Wetenschappelijke Mededelingen!
WM

Deel deze pagina