ActiviteitenToon alle activiteiten »

Welkom op de afdelingsite van de KNNV afd. Vriezenveen

De Natuurhistorische Vereniging Vriezenveen

De KNNV afdeling Vriezenveen kent zowel KNNV-leden als excursieleden. Ze organiseert jaarlijks wandelingen, fietstochten, landschap-, planten-, vogel-, Insecten- en paddenstoelenexcuries. Verder worden lezingen gehouden. De afdeling doet inventarisatiewerk en verwerkt de gegevens in rapporten. Er is een nestkastproject en in het voorjaar worden padden overgezet.

Men volgt kritisch nadelige natuur/milieuontwikkelingen.

De afdeling heeft werkgroepen voor: vogels, natuurbescherming, landschapsbeheer, “Vriezenveen schoon", natuurfotogroep -en "Educatieve Kruidentuin". De laatste is gelegen achter sportcentrum De Stamper te Vriezenveen-Midden.

Verder is de jeugd van 9-13 jaar opgenomen in een speciale natuurclub met een extra eigen jaarprogramma. Naast activiteiten voor leden biedt de afdeling Vriezenveen zowel inwoners van de gemeente Twenterand en omgeving als vakantiegangers op verschillende manieren de mogelijkheid het contact met de natuur te verstevigen.

De KNNV Vriezenveen onderhoud binnen de gemeente Twenterand nauwe contacten met de IVN Den Ham en de Milieuraad Den Ham-Vroomshoop

Hier vind je het programma jeugdclub voor de komende periode

banner foto: Gerrit Schepers