ActiviteitenToon alle activiteiten »

Welkom op de afdelingsite van de KNNV afd. Vriezenveen e.o.

De Natuurhistorische Vereniging Vriezenveen

De KNNV afdeling Vriezenveen kent zowel KNNV-leden als excursieleden. Ze organiseert jaarlijks wandelingen, fietstochten, landschap-, planten-, vogel-, Insecten- en paddenstoelenexcuries. Verder worden lezingen gehouden. De afdeling doet inventarisatiewerk en verwerkt de gegevens in rapporten. Er is een nestkastproject en in het voorjaar worden padden overgezet.

Men volgt kritisch nadelige natuur/milieuontwikkelingen.

De afdeling heeft werkgroepen voor: vogels, natuurbescherming, landschapsbeheer, “Vriezenveen schoon", natuurfotogroep -en "Educatieve Kruidentuin". De laatste is gelegen achter sportcentrum De Stamper te Vriezenveen-Midden. En is er nog een Natuurjongeren programma voor de jeugd van ca. 11 tot 16 jaar.

Naast activiteiten voor haar leden biedt de afdeling Vriezenveen voor iedereen die geïnteresseerd is de mogelijkheid het contact met de natuur te verstevigen. Onze activiteiten staan daarom open voor iedereen die de natuur een warm hard toe draagt

De KNNV Vriezenveen onderhoud binnen de gemeente Twenterand nauwe contacten met de IVN Den Ham en de Milieuraad Den Ham-Vroomshoop

banner foto: Gerrit Schepers