Dinsdagmorgen 13 oktober was een flinke groep vrijwilligers van de Natuurhistorische vereniging (KNNV) actief bij de paddenopvang rond de Oude Hoevenweg nabij De Pollen. De nog aanwezige afrastering werd geheel gecontroleerd, ontdaan van braamstruiken/brandnetels en waar nodig hersteld. De drie aanwezige wegtunnels kregen een onderhoudsbeurt: lichtroosteropeningen schoonmaken en blad uit de tunnel verwijderen. Langs de Schipsloot werd de afrastering voor een deel weer geplaatst. Dit kon nu al omdat de maaiwerkzaamheden in berm en sloottalud voor dit jaar al waren afgesloten.

De werkochtend werd op een bijzondere en zeer gewaardeerde manier afgesloten. Als dank voor de inzet voor de natuur (en in het bijzonder voor het overzetten van de amfibieen aldaar) werd de vrijwilligers een uitgebreide lunch aangeboden. Deze kwam tot stand via een match op de Beursvloer vorig jaar november. Anneke Beukers Advies organiseerde voor Zorgaccent een adviesochtend en Zorgaccent verzorgde nu als tegenprestatie voor de KNNV een uitstekende lunch!