Wat heeft de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken u te bieden?
link to information on KNNV in english
Klik hier wanneer u per e-mail wilt worden geattendeeerd op de activiteiten van de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken

 

Een greep uit de vele activiteiten van de  KNNV Wageningen eo. Kijk hier voor onze volledige agenda!

Nieuw: De komende KNNV Natuuracademie op 24 oktober over insecten!!
Eén van dé insectenkenners in Nederland, Dick Belgers, komt ons vele wetenswaardigheden vertellen over deze kwetsbare maar o zo belangrijke diersoorten. Dick, werkzaam als wetenschappelijk ecoloog bij Universiteit Wageningen, heeft al meer dan 1300 keversoorten waargenomen en ontdekte zo’n 25 nieuwe insectensoorten in ons land. Het belooft een boeiende avond te worden. Plaats en tijd: zie ons activiteitenoverzicht hier!

Nacht van de Nacht 26 oktober
Wandeling in het Binnenveld
Elk jaar wordt er door heel Nederland de Nacht van de Nacht (www.nachtvandenacht.nl) georganiseerd om mensen te laten ervaren hoe mooi en donker de nacht kan zijn. Dit jaar is de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober en zal in onze regio ook IVN Ede een activiteit organiseren. Door het Binnenveld zal een wandeling van anderhalf uur door het donker gemaakt worden. Deelname is gratis voor leden en donateurs van IVN Ede en KNNV. Vanaf 19:00 ontvangst met koffie/thee/chocolademelk, start wandeling om 19:30 bij (zorg-)boerderij de Hooilanden, Slagsteeg 20, 6721NR, Bennekom. Zie ook https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-ede/activiteiten/nacht-van-de-nacht .

Zaterdag 2 november: Hoe schoon is de lucht in jouw wijk?
Er zijn KNNVers die het weten en hun kennis willen delen.
Op zaterdag 2 november is er een excursie  voor IVNners en KNNVers georganiseerd door de werkgroep Korstmossen met hulp van de werkgroep mossen. Er zijn (korst)mossen die indicator zijn van vieze lucht. Leer ze kennen en ga op zoek in je eigen straat of wijk of je ze tegenkomt. De excursie start om 13.30 uur vanaf het Groene Wiel, Hendrikweg 14b in Wageningen. Na afloop staat er een hapje en drankje klaar, aangeboden door het bestuur van de KNNV.

 


 

Deel deze pagina