ActiviteitenToon alle activiteiten »

Wat heeft de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken u te bieden?
link to information on KNNV in english
Klik hier wanneer u per e-mail wilt worden geattendeeerd op de activiteiten van de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken

KNNV-Natuuracademie 2017 Wageningen en Omstreken

Rhea Rekker en Ineke AmmerlaanDe natuuracademie 2016 was een groot succes. Daarom gaan we er in 2017 mee door: maandelijks wordt een specifiek natuuronderwerp uitgelicht middels een lezing en meestal met een bijpassende excursie daarna. De lezing en excursie worden geleid door één van onze leden of door een externe deskundige. De lezingen vinden in principe plaats op de 3e donderdag van de maand in de Bevrijdingskerk in Wageningen (van Schelvenweg 2, hoek Ritzema Bosweg). Op de zaterdag daarna vindt dan de excursie plaats. Met name de natuuronderwerpen die doorgaans niet zo veel aandacht krijgen, maar juist wel heel erg boeiend zijn, zetten we in de spotlight. Iedereen met interesse in natuur is welkom, daarom wordt voorafgaande aan elke lezing gericht een persbericht verstuurd naar huis-aan-huisbladen en De Gelderlander. We hebben in 2016 gemerkt dat de natuuracademie voor velen die de KNNV nog niet kenden een leuke kennismaking was.

Het programma komt ook op de website te staan, KNNV Wageningen, en wordt daar actueel bijgehouden als er tussentijdse wijzigingen zijn.

Programma KNNV-Natuuracademie 2018

thema

spreker

Excursie

locatie

Do 25 jan 2018 *)

Een warmer wordende wereld met ecologische gevolgen, waaronder 62 jaar nestkastonderzoek van koolmezen

Marcel Visser

geen

Do 22 feb  2018 *)

Bladwespen, mooi maar onbemind

Leo Blommers

geen

Za 24 maart 2018

Bevers in de uiterwaarden Lezing en `s middags excursie; atart 10:30 uur

Willy de Koning

april (datum volgt)

Excursie door Ger Londo in Londo tuin op landgoed Broekhuizen te Leersum

*) 20.00 uur Bevrijdingskerk Wageningen (Van schelvenweg 2, hoek Ritzema Bos weg)
**) 19.30 uur Bevrijdingskerk Wageningen (Van schelvenweg 2, hoek Ritzema Bos weg)

Brochure natuurwaarde van het Renkumse Beekdal

Ongeveer vijftig KNNV-leden hebben zich in 2014 ingezet voor een inventarisatie van de verschillende natuursoorten in het Renkums Beekdal. De resultaten daarvan zijn samengevat in een schitterende brochure. De brochure  behandelt de historie en recente ontwikkelingen rond het Renkumse Beekdal. Daarnaast beschrijft het kort het belang en de opzet van natuurinventarisaties. Natuurlijk is er veel ruimte voor aangetroffen soorten en de implicaties voor het beheer van het gebied. Grafisch Atelier Wageningen verzorgde de vormgeving en de uitgave is mogelijk gemaakt door meerdere sponsors.

Het is mogelijk om de brochure te bestellen door een e-mail te sturen naar penningmeester@wageningen-eo.knnv.nl. De brochure kost € 5 (inclusief verzendkosten).

Wij danken alle vrijwilligers en sponsoren die de brochure mogelijk hebben gemaakt