Wat heeft de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken u te bieden?
link to information on KNNV in english
Klik hier wanneer u per e-mail wilt worden geattendeeerd op de activiteiten van de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken

KNNV-Natuuracademie 2017 Wageningen en Omstreken

Rhea Rekker en Ineke AmmerlaanDe natuuracademie 2016 was een groot succes. Daarom gaan we er in 2017 mee door: maandelijks wordt een specifiek natuuronderwerp uitgelicht middels een lezing en meestal met een bijpassende excursie daarna. De lezing en excursie worden geleid door één van onze leden of door een externe deskundige. De lezingen vinden in principe plaats op de 3e donderdag van de maand in de Bevrijdingskerk in Wageningen (van Schelvenweg 2, hoek Ritzema Bosweg). Op de zaterdag daarna vindt dan de excursie plaats. Met name de natuuronderwerpen die doorgaans niet zo veel aandacht krijgen, maar juist wel heel erg boeiend zijn, zetten we in de spotlight. Iedereen met interesse in natuur is welkom, daarom wordt voorafgaande aan elke lezing gericht een persbericht verstuurd naar huis-aan-huisbladen en De Gelderlander. We hebben in 2016 gemerkt dat de natuuracademie voor velen die de KNNV nog niet kenden een leuke kennismaking was.

Het programma komt ook op de website te staan, KNNV Wageningen, en wordt daar actueel bijgehouden als er tussentijdse wijzigingen zijn.

Programma KNNV-Natuuracademie 2017

thema

spreker

Excursie

locatie

Do 16 feb. 2017 *)

Wilde verwanten van onze cultuurgewassen

Roel Hoekstra

geen

Do 23 maart 2017

De das

Chris Achterberg

Zo 26 maart 2017

Amerongen, 10.00 uur, De Groene Entree bij de sportvelden De Burgwal 1

Do 6 april 2017 *)

Amfibieën

Rémon ter Harmsel (Ravon)

Zo 9 april 2017

10 – 13 uur, verzamelen op Veerweg ter hoogte van nr. 139. Wageningen

Do 18 mei 2017 *)

Inheemse bomen in Arboretum Oostereng

Leo Goudzwaard

Za 20 mei 2017

Arboretum Oostereng, Keijenbergseweg 2 , Wageningen

3,50 pp

Di 5 sept 2017 *)

Sprinkhanen

Matthijs Courbois

Za 9 sept 2017

Ginkelse heide

Do 19 okt 2017 *)

Bijzondere kleibospaddenstoelen op Fort Rhijnauwen in Utrecht

Peter Jan Keizer

Za 21 okt 2017

Bezoek aan Fort Rhijnauwen, Utrecht

Do 16 nov 2017 **)

De Oostvaardersplassen; stap voor stap de route er naar toe.

Frans Vera

geen

*) 20.00 uur Bevrijdingskerk Wageningen (Van schelvenweg 2, hoek Ritzema Bos weg)
**) 19.30 uur Bevrijdingskerk Wageningen (Van schelvenweg 2, hoek Ritzema Bos weg)

Brochure natuurwaarde van het Renkumse Beekdal

Ongeveer vijftig KNNV-leden hebben zich in 2014 ingezet voor een inventarisatie van de verschillende natuursoorten in het Renkums Beekdal. De resultaten daarvan zijn samengevat in een schitterende brochure. De brochure  behandelt de historie en recente ontwikkelingen rond het Renkumse Beekdal. Daarnaast beschrijft het kort het belang en de opzet van natuurinventarisaties. Natuurlijk is er veel ruimte voor aangetroffen soorten en de implicaties voor het beheer van het gebied. Grafisch Atelier Wageningen verzorgde de vormgeving en de uitgave is mogelijk gemaakt door meerdere sponsors.

Het is mogelijk om de brochure te bestellen door een e-mail te sturen naar penningmeester@wageningen-eo.knnv.nl. De brochure kost € 5 (inclusief verzendkosten).

Wij danken alle vrijwilligers en sponsoren die de brochure mogelijk hebben gemaakt