Oeverzwaluwwand

De gemeente Zwolle is voornemens om de oeverzwaluwwand in de Milligerplas te verplaatsen naar de noordzijde van de plas. Het verplaatsen van deze wand en het inrichten en onderhouden van het terrein daaromheen wordt verzorgd door de gemeente. Het onderhoud werd in de afgelopen jaren geregeld door de lokale natuurorganisaties. Helaas zijn de mensen die daar zorg voor droegen niet meer in ons midden of niet meer in staat het onderhoud te doen.
In overleg met het Natuurplatform Zwolle wordt er nu gezocht naar nieuwe vrijwilligers die een bijdrage willen leveren bij het onderhoud van deze oeverzwaluwwand. Het idee is dat jaarlijks voor aanvang van het broedseizoen een groepje vrijwilligers ter plaatse gaat om de nestingangen uit de ruimen en opnieuw te voorzien van geschikt zand. Hiervoor legt de gemeente nabij de wand een zanddepot aan. We zijn in het bezit van een grondboor.
Mocht u zelf een waadbroek hebben, dan is dat fijn. Zo niet, dan kunnen we hier vast iets voor regelen. Mocht u hierbij betrokken willen worden, dan vernemen we dit graag.
Neem dan contact op met Gabi Milder-Mulderij (natuurinzwolle@gmail.com  of 06-24620314)