Onze mossenwerkgroep bestaat uit leden van de KNNV-Zwolle en leden van de KNNV Epe/Heerde.
De gebieden die we inventariseren liggen meestal tussen de genoemde plaatsen: met name de Noord-Veluwe dus, waar voor mossen interessante biotopen te vinden zijn.
Onze excursies vinden plaats van januari/februari  tot april en van september tot december, steeds op een zaterdagmiddag. In de daaropvolgende week  hebben we een avondbijeenkomst, waarbij we samen proberen de lastige soorten uit het bezochte gebied op naam te brengen. We maken bij de determinaties - naast de nodige mosflora’s -  gebruik van binoculairs en microscopen.
Als de gebiedslijst  (het kilometerhok) compleet is, dan wordt die naar de BLWG (Bryologische en Lychenologische Werkgroep van de landelijke KNNV) gestuurd. De gegevens worden via de BLWG opgenomen in de Verspreidingsatlas van de Nederlandse Mossen.
Naast onze eigen werkgroepinventarisaties nemen we af en toe ook deel aan door de BLWG georganiseerde activiteiten om onze kennis te vergroten.
Voor alle duidelijkheid: we houden ons bezig met de ‘gewone mossen’ en (nog) niet met korstmossen (hoe mooi die overigens ook zijn).

Ben je geïnteresseerd? Neem  dan eens contact op (zie hieronder) en loop een keer mee met een van onze excursies. We hebben een kleine groep die nog wel enige uitbreiding kan gebruiken…. Welkom!

Contactpersoon: Herma Visscher (038-4540282)

Gekroesde haarmuts Dik landvorkje

Tip: als je nog niet veel van mossen weet, kijk dan eens op de site van de BLWG  (www.blwg.nl) en laat je inspireren door bijvoorbeeld het filmpje over de systematiek, voortplanting en diversiteit van mossen.

Zie mossen (maar ook korstmossen) in het gebied van de afdeling bij Waarneming.nl:
- Zeer zeldzaam
- Zeldzaam